AUTOpro
Generale Mild-hybrid Stiri

Grupul Stellantis va avea 36 de modele mild-hybrid până în 2026

Gigantul auto european Stellantis a confirmat în mod oficial că nu mai puțin de 36 de modele din grup vor avea versiuni mild-hybrid.

Dintre acestea, 30 vor fi disponibile în Europa până la sfârșitul acestui an, iar restul de șase sunt planificate să apară până în 2026.

Sistemul mild-hybrid al celor de la Stellantis include un motor electric de 21 kW

Stellantis

Decizia a fost luată de oficialii Stellantis pe fondul cererii ridicate pentru automobilele echipate cu astfel de sisteme de propulsie. Potrivit datelor publicate de grupul auto, vânzările de modele mild-hybrid au crescut cu 41% în prima jumătate a anului curent comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Utilizând abordarea sa unică multi-energie, Stellantis a reacționat rapid la creșterea cererii pentru hibride, în special pentru cele cu tehnologia eDCT. Astfel, reprezentanții companiei au anunțat că europenii vor avea la dispoziție în acest an 30 de modele cu această formă de hibridizare. De asemenea, alte șase vor fi lansate în următorii doi ani, astfel că totalul va ajunge la 36 de astfel de versiuni.

Acest anunț este însoțit și de lista cu modelele care au deja sau care urmează să primească versiuni mild-hybrid în Europa. Pe această listă figurează Alfa Romeo Junior și Tonale, Citroen C3, C3 Aircross, C4, C4X, C5 AirCross și C5X, DS3 și DS4, precum și două modele Fiat: Panda și 600. De asemenea, vor mai primi versiuni mild-hybrid și alte modele populare în Europa. Este cazul lui Jeep Avenger, Renegade și Compass, Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel Corsa, Astra, Astra Sports Tourer, Mokka, Frontera și Grandland, precum și câteva modele Peugeot: 208, 308, 308 SW, 408, 2008, 3008 și 5008.

Cele mai multe vehicule mild-hybrid din grupul Stellantis sunt echipate cu tehnologia eDCT. Aceasta are la bază un motor electric de 21 kW, care este integrat în cutia automată. Acesta este alimentat de o baterie de 0,9 kWh.

Sursa: Stellantis

Articole similare

Aşii din mâneca lui Sergio Marchionne şi planul fuzionării grupului Fiat Chrysler cu GM

administrator_autopromag

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie și 0-100 km/h în 3,5 secunde

Florin Amariei

Tesla a atins borna de 2.000.000 de mașini electrice produse la uzina din China

Mihai Morcovescu