AUTOpro
Connected Generale Green car Stiri

GM cumpără Cruise Automation

General Motors va achiziționa Cruise Automation, un start-up înființat acum 3 ani care a dezvoltat un sistem de autopilot pentru rularea pe autostradă, sistem ce preia controlul asupra accelerației și a sistemelor de frânare și direcție la simpla apăsare a unui buton.

cruise_verticle

Sistemul va contrubui la dezvoltarea accelerată de unei mașini noi complet autonome. General Motors nu a dezvăluit prețul de achiziție, dar unele surse din media ar indica o sumă în jurul a 1 miliard $, procedura de achiziție urmând să se încheie spre sfârșitul lunii iunie.

Spre sfârșitul acestui an General Motors va oferi  angajaților săi de la Centrul Tehnologic Warren o flotă de Chevrolet Volt autonome dotate cu acest sistem, în timp ce funcții semi-autonome integrate într-un sistem denumit Super Cruise vor fi oferite ca dotare de serie pentru Cadillac CT6 începând cu anul viitor. La începutul acestei lunii Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostradă împreună cu 22 de producători auto au stabilit ca sistemele automate de frânare de urgență să se regăsească pe lista de echipamente standard a tuturor autovehiculelor noi și camioanelor ușoare vândute în SUA până în 2022.

cruise_automation

Articole similare

Duster cu cutie automată EDC lansat oficial în România

Filip Sîrbu

Revista Auto Pro

BMW, încrezător în piața auto din România. Modele noi pentru 2021

Florin Amariei

Leave a Comment