AUTOpro
Generale Stiri Tuning Tuning

VIDEO: Dacia Velociduster sau cum ar putea arăta cea mai extremă versiune a SUV-ului românesc

Dacia Duster

Dacia Duster și-a câștigat de multă vreme renumele de cel mai accesibil SUV de pe piață, oferind un excelent raport calitate/preț. Însă, Dacia Velociduster este mai mult decât atât.

Un artist grafic, cunoscut sub pseudonimul de Pistonzero, și-a imaginat cum ar arăta cea mai extremă versiune a modelului produs la uzina din Mioveni. Acesta a realizat o serie de randări cu o camionetă echipată complet pentru off-road, care este derivată din Duster.

SUV-ul Duster a fost transformat în Dacia Velociduster

Dacia Duster

Din punct de vedere vizual, camioneta arată ca o una desprinsă, parcă, dintr-un joc video. Aceasta a fost echipată cu un kit de caroserie care conferă un caracter mult mai robust SUV-ului românesc.

Astfel, caroseria este mai lată comparativ cu un Duster convențional, roțile sunt mai mari, iar anvelopele și suspensiile sunt specifice modelelor off-road.

Kit-ul include, între altele, blocuri optice montate pe plafon, un rezervor de combustibil suplimentar, schimbător pentru trenul de rulare, amortizoare Fox, brațe de suspensie mai mari, sistem de evacuare cu o terminație laterală și multe ranforsări.

Din imaginile create digital se poate observa că mașina „stă” pe un șasiu tubular, specific autovehiculelor de competiție.

În același timp se remarcă o serie de scuturi de protecție, care au rolul de a apăra componentele vitale ale lui Dacia Velociduster. Partea din spate prezintă o punte rigidă, ceea ce înseamnă că mașina are tracțiune pe puntea posterioară.

La interior se distinge tabloul de bord digital amplasat în spatele volanului sport. De asemenea, pare că există și o frână de mână hidraulică, scaune sport și centuri de siguranță ca acelea de pe mașinile de raliu. Totodată, „roll-cage”-ul nu putea lipsi de pe un astfel de vehicul.

Evident, o camionetă ca aceasta purtând logo-ul Dacia este foarte puțin probabil să ajungă în producția de serie, însă putem afirma fără teama de a greși că Dacia Velociduster ar fi un model pe cât de interesant, pe atât de capabil.

Sursa: Pistonzero

Articole similare

Concursul de Eleganţă Sinaia 2023 revine în actualitate după o pauză de 3 ani

Mihai Morcovescu

Vinfast devine primul câștigător al premiului Autobest „The Rising Star”, al doilea în 4 ani pentru brandul vietnamez

Mihai Morcovescu

MINI a prezentat noua versiune Cooper cu 5 uși: până la 204 CP și patru echipări

Mihai Morcovescu