AUTOpro
Generale Green car Stiri

Șeful Dacia confirmă că viitoarea generație Sandero va avea și o versiune 100% electrică

Șeful Dacia la nivel global, Denis Le Vot, a confirmat în mod oficial că noua generație Sandero va fi oferită și într-o versiune complet electrică.

Viitorul model de clasă subcompactă va fi lansat în 2027 sau cel mai târziu în 2028.

Versiunea electrică Dacia Sandero va folosi platforma AmpR Small

Dacia

Actuala generație Sandero a fost lansată în 2020. În 2023, hatchback-ul românesc de segment B a fost cel mai bine vândut model din gama Dacia. Cu 235.839 de unități comercializate în decursul anului precedent, Sandero a fost, în același timp, al doilea cel mai vândut automobil în Europa, după Tesla Model Y.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Salonul Auto de la Geneva, Denis Le Vot a confirmat în mod oficială că viitoarea generație Sandero va avea și o versiune pur electrică. „Următoarea generație Sandero va avea motor cu ardere internă, dar va avea și o versiune electrică. Aceasta va fi lansată în 2027 sau în 2028 și va fi produsă până în 2035”, a declarat șeful Dacia făcând referire la faptul că, peste „11 ani, în Uniunea Europeană vor mai putea fi vândute doar mașini noi cu emisii zero.

Potrivit spuselor lui Denis Le Vot, viitoarea iterație Sandero ar urma să fie lansată în 2027 sau cel mai târziu în 2028. Oficialul Dacia a mai spus că „viitoarea generație Sandero va fi o mașină uriașă”. Le Vot s-a referit la faptul că modelul autohton va beneficia de experiența Grupului Renault în materie de modele electrice de mici dimensiuni.

Acesta se referea la noul Renault 5, care a avut premiera mondială la Geneva, și la viitorul SUV Renault 4, relatează Automotive News. Totodată, versiunea electrică a Daciei Sandero va folosi aceeași platformă AmpR Small ca modelele amintite anterior. Noua iterație Sandero va fi disponibilă și cu motoare termice, însă Le Vot nu a precizat dacă acestea vor fi convenționale sau hibride.

Le Vot a mai precizat că Dacia nu s-a decis dacă va rămâne în clasa mică după ce electricul Dacia Spring își va încheia ciclul de viață. Grupul Renault dezvoltă următoarea generație Twingo ca un vehicul electric ce va costa mai puțin de 20.000 de euro, iar Dacia ar putea beneficia de acest proiect, a recunoscut șeful Dacia.

Sursa: Automotive News

Articole similare

Crossover electric de oraș la drum lung – merită? Test cu Peugeot e-2008

Alex Barbu

Noul Fisker Ocean va fi oferit începând din 2024 într-o versiune cu baterie interschimbabilă (cu video)

Mihai Morcovescu

Mașinile electrice chinezești se strâng la porțile Europei

administrator_autopromag