AUTOpro
Generale

Dacia atinge cota de producție 100.000 pentru motoare

La începutul lunii iulie a acestui an, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) a marcat producţia a 100.000 de motoare turbo pe benzină TCe 90.

Propulsorul de 898 cm3, în 3 cilindri, supraalimentat echipează modelele din noua gama Dacia (Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Logan MCV) și este cel mai nou motor produs la Uzinele Dacia.

Cu o concepţie inovatoare, unitatea TCe 90 cântărește cu 15 kg mai puțin decât un motor de putere echivalentă. El asigură reprize și accelerații suple și energice, îmbinând plăcerea de a conduce cu un consum scăzut de combustibil (5,2 l/ 100 km) şi un nivel al emisiilor de CO2 de numai 119 g / km.

Piesele integrate în noul motor, carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit, sunt fabricate în cadrul UMCD, aceasta fiind întinsă pe o suprafaţă de 16 hectare. Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima uzină în lume din cadrul Grupului Renault din punct de vedere al diversităţii proceselor.

Producţia pentru noul motor TCe 90 a demarat în a doua parte a anului 2012. Linia de fabricaţie va fi adaptată până la sfârşitul lui 2013 pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an.

Foto: producător

Text: Cosmin Voicu

 

Articole similare

Un Aero 30 din 1936 a obținut premiul Best of Show în cadrul Concursului de Eleganță Sinaia 2019

Dragos Baltateanu

Porsche atinge o valoare de piață de 85 de miliarde de euro și devine cel mai valoros producător auto din Europa

Mihai Morcovescu

Noul sistem de control al tracţiunii de la BMW i3s va fi oferit pe toate modele BMW şi MINI viitoare

Filip Sîrbu