AUTOpro
Generale Green car Stiri

Aston Martin Rapide E este primul model full electric al producătorului britanic

La Salonul Auto de la Shanghai, Aston Martin a prezentat primul model de serie cu propulsie full electric numit Rapide E.

Noul Aston Martin Rapide E este primul model electric din gama constructorului britanic și a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Shanghai.

Noul sedan folosește două motoare electrice, ambele amplasate pe puntea spate, dezvoltând un total de 610 CP și un cuplu de 950 Nm.

Capacitatea bateriilor folosite de noul model britanic este de 65 kWh, cu o arhitectura de 800V, amplasată în locul motorului V12, a cutiei de viteze și a rezervorului, în cazul modelului clasic. Autonomia modelului Rapide E este de 320 kilometri, calculată conform noului ciclu WLPT.

Modelul a fost dezvoltat în colaborare cu Williams Advanced Engineering și va fi produs în doar 155 exemplare. Prețul nu a fost încă comunicat.

La capitolul performanțe, Aston Martin Rapid E poate atinge o viteză maximă de 250 km/oră și accelerază de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde. Dacă este folosită o stație de încărcare de mare putere de 100 kW, bateriile modelului Rapid E pot fi încărcate în trei ore.

Articole similare

Noul BMW Seria 2 – blocuri optice noi, un motor diesel eficient și „rinichi”!

Florin Amariei

„Răul de maşină” va fi mai des întâlnit în autoturismele autonome

administrator_autopromag

S-a inaugurat primul hub de încărcare rapidă pentru automobilele electrice din România și Europa de Est

administrator_autopromag

Leave a Comment