AUTOpro
Green car Preview Stiri

Hyundai a anunțat lansarea unui model electric de competiție. Va fi prezentat la Frankfurt Motor Show

Hyundai Electric

Echipa Hyundai Motorsport urmează să prezinte primul model electric al mărcii destinat competiţiilor auto, în septembrie, în premieră mondială, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul a fost proiectat şi construit la uzina din Alzenau – Germania.

Până în prezent, echipa Hyundai Motorsport a folosit în competiţii modelele i20 R5, i30 N TCR şi Veloster N TCR, care au obţinut victorii in cursele de raliuri. Echipa Hyundai Motorsport, aflată la cel de-al şaselea sezon în Campionatul Mondial de Raliuri, ocupă în prezent prima poziţie în clasamentul constructorilor, notează Hyundai Auto România.

Urmând direcţia industriei auto, care dezvoltă tehnologii electrice şi hibride, lumea competiţiilor auto a pus bazele unor concursuri cu modele hibrid sau electrice, care atrag un public numeros. Obiectivul Hyundai este de a dezvolta modele de înaltă performanţă şi pe acest segment, consolidând angajamentul mărcii de a proteja mediul înconjurător.

Directorul echipei Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, crede că “începe o nouă eră în cadrul Hyundai Motorsport. În ultimele luni, echipa din Alzenau a lucrat intens pentru dezvoltarea modelului electric, care va fi dezvăluit în curând”.

Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 şi aduce pe piaţa românească un număr de 15 modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale.

Fondată in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care din 2007 este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial.

Hyundai Electric

Articole similare

IntelliLux LED® tehnologia Opel pentru îmbunătățirea vizibilității pe timp de noapte

Robert Stan

Harman și NXP extind parteneriatul din zona V2V și OTA

Filip Sîrbu

Dacia este obligată de viitoarele norme de siguranță să introducă noi sisteme pe modelele sale din 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment