AUTOpro
Generale Stiri

CX-30 este cel mai nou model SUV din gama Mazda

Mazda a produs una dintre surprizele Salonului Auto de la Geneva prezentând un nou model de SUV numit CX-30.

Mazda a lansat la Geneva un nou model de SUV compact numit CX-30. Noul model este poziționat în gama europeană Mazda între actualele modele CX-3 și CX-5, iar gama de motorizări este preluată de la noua Mazda3.

Majoritatea publicului aștepta lansarea la Geneva a unui nou model CX-3 sau poate introducerea în Europa a modelului CX-4, însă Mazda a decis să adauge un model complet nou în gama sa alături de actualele SUV-uri CX-3 și CX-5.

Noua Mazda CX-30 folosește limbajul de design Kodo cu care producătorul japonez ne-a obișnuit, iar platforma tehnică este comună cu cea a noului model Mazda3. Noul SUV Mazda CX-30 are o lungime de 4.395 mm și oferă un portbagaj cu un volum de 430 litri.

Referitor la motorizări, Mazda nu a oferit încă detalii complete, însă știm că noul model va împărți gama de motorizări cu Mazda3 și vor fi disponibile atât propulsoare pe benzină, cât și diesel.

Noul model va putea fi echipat și cu noul motor SkyActiv-X ce folosește tehnologia Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI) ce permite combinarea calităților unui motor pe benzină cu răspunsul rapid al unui diesel. Noul model va fi disponibil și cu tracțiune integrală i-Activ AWD. La capitolul siguranță, noua Mazda CX-30 oferă pachetul i-Activesense ce include monitorizarea celui de la volan pentru semne de oboseală.

Noul SUV Mazda CX-30 va putea fi comandat începând din vara anului 2019.

Articole similare

12.3% din mașinile second-hand verificate de InspectorAuto au fost daună totală

Dragos Baltateanu

Mini demonstrează calitățile modelului electric Cooper SE tractând o aeronavă Boeing

Dragos Baltateanu

Hyundai a prezentat la Frankfurt conceptul 『45』, noul i10 și Veloster N ETCR

Robert Stan

Leave a Comment