AUTOpro
Generale Stiri

Piëch Automotive a prezentat conceptul electric Mark Zero

Salonul Auto de la Geneva a fost locul unde o marcă nouă în lumea auto și-a prezentat primul concept pentru un automobil electric.

Piëch Automotive este un nume nou în lumea auto. Noul start-up a fost înființat de către Anton Piëch (fiul lui Ferdinand Piëch, fostul președinte al Volkswagen Group) și Rea Stark Rajcic. Compania a luat ființă în 2017 și are sediul în Zurich, Elveția.

Conceptul Mark Zero este un coupe sportiv, propulsat de un sistem electric. A fost prezentat pentru prima dată publicului la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie. Modelul are o lungime de 4.320 mm și folosește trei motoare electrice, unul de 150 kW amplasat pe puntea față și două similare pentru puntea spate. Puterea totală a sistemului electric nu a fost încă anunțată, dar conceptul Mark Zero poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.2 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/oră.

Motoarele electrice sunt alimentate de un set de acumulatori despre care compania Piëch nu a dat prea multe detalii, în afara faptului că aceștia nu se încălzesc în timpul încărcărilor și descărcărilor. În plus, noile celule suportă recuperarea rapidă a energiei electrice, sistemul având nevoie de doar 4.40 minute pentru o încărcare rapidă la 80% din capacitate.

Celulele electrice sunt furnizate de compania chineză Desten Group. Piëch Automotive mai spune că aceste baterii oferă o autonomie de 500 km pentru modelul Mark Zero, iar greutatea totală a mașinii nu va depăși 1.800 kilograme.

Compania Piëch are în plan dezvoltarea a trei versiuni de serie: un coupe cu două locuri, un sedan și un SUV sportiv.

Articole similare

Doar două companii auto sunt pregătite pentru electrificarea completă

Florin Amariei

Jaguar și Land Rover își asumă „luxul curat”

Florin Amariei

Aiways U5 s-a lansat în Belgia

Florin Amariei

Leave a Comment