AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Citroen C3 Aircross: versiune pur electrică și până la 7 locuri

Producătorul francez de automobile Citroen a publicat primele detalii și fotografii referitoare la noul model C3 Aircross.

SUV-ul de segment B oferă până la 7 locuri și primește inclusiv o versiune complet electrică. Acesta va ajunge în showroom-urile din Europa în a doua jumătate a anului.

Citroen C3 Aircross va ajunge în România în toamna acestui an

Citroen

Noul Citroen C3 Aircross este construit pe platforma Smart Car, care este folosită și de noul Opel Frontera. În mod evident, cele două modele au foarte multe elemente în comun, în special în materie de design exterior.

SUV-ul subcompact din Hexagon se distinge printr-o parte frontală cu o nouă semnătură luminoasă specifică mărcii și noul logo Citroen  de inspirație retro. De asemenea, aripile sunt mai evazate comparativ cu „fratele” C3, un ecartament mai mare și roți mai mari, cu diametrul de 690 mm.

Mașina are o lungime de 4,39 metri, oferind un spațiul interior mai mare. În acest fel, noul C3 Aircross poate să găzduiască până la 7 pasageri, o premieră pentru acest segment

De asemenea, proporțiile echilibrate ale caroseriei sugerează că C3 Aircross are un ampatament foarte lung, cel mai mare din clasa din care face parte. Francezii nu au publicat și fotografii cu interiorul.

În ceea ce privește gama de motorizări, aceasta va conține versiuni termice, una hibridă, precum și una complet electrică. Reprezentanții mărcii nu au oferit mai multe detalii. Totuși, este de așteptat ca varianta hibridă să fie noul mild-hybrid de 1,2 litri, care se potrivește cel mai bine pentru acest tip de caroserie.

Noul Citroen C3 Aircross va debuta pe piață în a doua jumătate a anului. În România va ajunge în toamnă.

Sursa: Citroen

Articole similare

Top 10 mașini vândute în Europa; Dacia, pe locul 3 la general și pe locul 10 la electrice

Alex Barbu

Toyota a dezvăluit cea de-a doua generație a SUV-ului CH-R

Mihai Morcovescu

Skoda Octavia, o mașină ca un smartphone

Robert Stan