AUTOpro
Generale Hybrid

Chevrolet Corvette E-Ray este primul model electrificat din istoria mărcii: 655 CP și tracțiune integrală

Producătorul american de automobile Chevrolet a dat publicității primele fotografii și informații oficiale referitoare la noul Corvette E-Ray, care este primul model electrificat din istoria mărcii. Acesta folosește un sistem de propulsie alcătuit dintr-un motor pe benzină V8 de 6,2 litri și o unitate electrică, amplasată pe puntea față. Ansamblul dezvoltă o putere totală de 655 CP.

Noul supercar va fi poziționat în gamă între C8 Stingray și Z06 și va fi disponibil atât în versiune coupe, cât și în versiune cabrio.

Noul model hibrid marchează, astfel, împlinirea a 70 de ani de la prezentarea primei generații Corvette (C1). Acesta era dezvăluit cu ocazia expoziției „Motorama” din New York, în 1953.

Chevrolet Corvette E-Ray este un Stingray mai lat cu 9 centimetri

Corvette E-Ray

Noul Chevrolet Corvette E-Ray este din punct de vedere vizual identic cu un Stingray standard, cu mențiunea că are o caroserie mai lată cu 9,14 cm. Are, însă, o parte frontală diferită, cu elemente orizontale mai profilate, în timp ce la spate există noi prize de aer integrate în bara de protecție.

Supercarul a primit un set de jante cu design exclusiv, cu dimensiuni de 20 și 21 inch. Acestea ascund un sistem de frânare Brembo carbon ceramic, care este oferit în standard. Jantele din carbon sunt opționale.

Sistemul de suspensie Magnetic Ride Control 4.0 vine de asemenea standard. În plus, clienții pot alege dintr-o paletă de 14 nuanțe exterioare și o temă Artemis Dipped pentru interior. Aceasta va putea fi comandată începând cu anul 2024.

Noul E-Ray poate fi comandat în nuanța Riptide Blue și cu dungi care se întind pe toată lungimea caroseriei. În plus, terminațiile sistemului de evacuare finisate în negru carbon și siglele strălucitoare vor fi opționale. 

Noul Corvette E-Ray este primul model hibrid din istoria Chevrolet

Corvette E-Ray

Cum spuneam, noul supercar electrificat folosește un sistem de propulsie hidrid fără încărcare la priză. Acesta combină un motor termic V8 de 6,2 litri, o unitate electrică, amplasată pe puntea față, și o baterie de 1,9 kWh.

Din pachet mai face parte o transmisie automată cu 8 rapoarte și dublu-ambreiaj, precum și un sistem de tracțiune integrală. Puterea totală dezvoltată este de 655 CP, 163 de „cai” fiind oferiți de motorul electric. Astfel, E-Ray devine cel mai puternic model Corvette din istorie. 

Mașina este dotată cu un mod de rulare denumit Stealth. Odată activat, noul Corvette E-Ray poate rula în modul pur electric cu viteze de cel mult 72 de km/h.

În ceea ce privește performanțele, noul Corvette E-Ray este capabil să atingă „suta” în 2,5 secunde, în timp ce distanța de un sfert de milă (400 de metri) poate fi parcurs în 10,5 secunde cu start de pe loc.

Pe piața din SUA, noul Chevrolet Corvette E-Ray are un preț de pornire de 104.295 de dolari pentru varianta coupe și 111.295 de dolari pentru varianta cabrio.

Sursa: Motor1

Articole similare

Modelul Suzuki Swift a câștigat premiul RJC Car of the Year 2018

Filip Sîrbu

Audi și placa

administrator_autopromag

Alfa Romeo își va dezvălui noul supercar în data de 30 august

Mihai Morcovescu