AUTOpro
Generale Stiri

Noul Chevrolet Corvette C8 are motor V8 central și 495 CP

A opta generație a modelului american Chevrolet Corvette a fost lansată cu motor V8 amplasat central.

Pentru prima dată în istoria modelului Corvette, acesta adoptă o nouă arhitectură. Motorul V8 este acum amplasat central, Corvette devenind practic un supercar cu acte în regulă și va intra în concurență directă cu rivalii europeni de la Ferrari și Porsche.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Mark Reuss, președintele General Motors a spus la lansarea noului model: ”Arhitectura clasică cu motorul amplasat în față și-a atins limita în ceea ce privește performanța. Noul model arată și se simte ca un Corvette, dar se conduce mai bine ca orice versiune Corvette de până acum.”

Versiunea de bază a noului Corvette C8 va purta indicativul Stingray, o denumire clasică ce a fost folosită pentru modelului din 1963.

Noul Corvette este animat de un nou motor V8 denumit LT2, ce are o capacitate cilindrică de 6.2 litri și oferă 495 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în sub trei secunde. Pentru prima dată în istorie, Corvette nu va mai fi disponibil cu cutie de viteze manuală, clienții având la dispoziție doar o transmisie automată cu opt trepte și două ambreiaje. Puterea este transmisă către puntea spate.

La interior, noul Corvette C8 vine cu un cockpit nou, orientat către cel de la volan. Instrumentele de bord au fost înlocuite de un display de 12 inch configurabila, iar volanul încălzit are două spițe și un design nou. Sistemul audio este furnizat de Bose.

Chevrolet va produce noul model inclusiv în variantă cu volan pe partea treaptă. În ceea ce privește prețul, oficialii General Motors au spus doar că prețul pentru varianta de bază Corvette Stingray va începe de la 60.000 USD pe piața nord-americană.

Articole similare

Constructorii auto salută decizia Parlamentului European care impune implementarea obligatorie a sistemului eCall

administrator_autopromag

Rally-raid-ul Dakar s-ar putea muta în Arabia Saudită

Dragos Baltateanu

Noi modele Mercedes-Benz GLA şi Clasa C, disponibile în showroom-urile din România

Leave a Comment