AUTOpro
Stiri Green car

Fereastra de oportunitate PHEV este în curs de închidere

PHEV

Deloc întâmplător, previziunile AUTO Pro se adeveresc întru totul. Cifrele de vânzări aferente lunii iulie nu arată deloc bine pentru vehiculele PHEV, acestea înregistrând un declin de 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Încă de acum mai bine de 3-4 ani, AUTO Pro previziona că ne aflăm în fața unei adevărate ferestre de oportunitate a propulsiilor PHEV (Comment: Viitorul devine electric foarte repede….). În traducere liberă, o perioadă de înflorire absolută a vânzărilor și aplecării clienților către acest tip de automobile de tranziție, ce nu reprezintă nimic altceva decât un pas intermediar între vehiculele cu sisteme de propulsiefereastra convenționale și cele electrice.

PHEV

Conform celor de la EV Volumes, citați de platforma insideevs.com (https://insideevs.com/news/606777/europe-plugin-car-sales-july2022/), PHEV-urile au înregistrat un declin puternic în luna iulie, acestea înregistrând o scădere de circa 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În iulie 2022, au fost înregistrate, pe Bătrânul Continent, doar 66.000 de PHEV-uri.

Pe de altă parte, EV-urile au ajuns la o cifră de 91.000 de unități, vânzările din luna iulie înregistrând o creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. Per total, PHEV-urile și EV-urile au atins în luna iulie o cotă de piață de 19%, ce echivalează cu 157.694 de unități, în scădere cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

PHEV

După o analiză temeinică la rece a tuturor acestor cifre pline de relevanță, concluzia este evidentă. Tranziția către electrificare se apropie de sfârșit, EV-urile fiind la ora actuală o opțiune extrem de viabilă din foarte multe puncte de vedere, nemaiavând deloc sens în prezent alegerea unui PHEV în detrimentul unui EV.

Bineînțeles, criza semiconductorilor va lovi la rându-i puternic în durata de viață a ferestrei de oportunitate a propulsiilor PHEV, care se apropie iată de final, după cum AUTO Pro a previzionat încă de dinainte de debutul acestui fatidic deceniu.

Articole similare

Dacia Sandero City, modelul autohton pe care îl puteți cumpăra cu mai puțin de 9.000 de euro

Mihai Morcovescu

Berlina electrică NIO ET7 a parcurs 1.070 km cu o singură încărcare

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Passat a debutat exclusiv în versiune break

Mihai Morcovescu