AUTOpro
Generale Green car Stiri

Audi pregătește un nou facelift pentru berlina sa premium A8

Reprezentanții constructorului german de automobile Audi ar putea lansa mai târziu în acest an un nou facelift pentru berlina de lux A8.

Decizia vine ca urmare a amânării lansării succesorului pur electric al modelului premium.

Audi va introduce în 2024 o serie de actualizări pe versiunea chineză a lui A8

Audi

Cea de-a patra generație Audi A8 și-a făcut debutul în urmă cu șapte ani. În 2021 a primit un facelift important la jumătatea ciclului de viață. Producătorul auto din Ingolstadt intenționa ca până la sfârșitul acestui an să elimine din gamă sedanul premium pentru a face loc unui succesor complet electric, prefigurat de conceptul Grandsphere.

Cererea de vehicule electrice pe piețele internaționale este în scădere. Drept urmare, potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, lansarea viitorului urmaș cu emisii zero al lui Audi A8 a fost amânată cel puțin până în 2027.

Asta înseamnă că A8 va fi menținut în gamă încă trei ani, iar Audi se pregătește să supună modelul unei noi operații de restilizare. Noua versiune ar putea fi lansată chiar până la final de 2024.

Pe piața din China, A8 este oferit în varianta L cu ampatament mărit (5.422 metri) și într-una și mai luxoasă, denumită Horch. Pentru a-l face și mai atractiv, constructorul german va introduce în această țară asiatică noi opțiuni de personalizare. Rămâne de căzut dacă aceste actualizări vor fi disponibile și în Europa.

Este de remarcat faptul că o strategie similară a fost folosită cu Q7. SUV-ul de mari dimensiuni a primit al doilea facelift la început de 2024, în ciuda faptului că a fost lansat în 2015.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Workhorse W-15 vine pe șantier în modul PHEV

Filip Sîrbu

Volkswagen ID.X Performance Concept: 558 CP și tracțiune integrală

Mihai Morcovescu

Mazda a găsit soluția prin care șoferii vor avea mereu poziția ideală la volan

Mihai Morcovescu