AUTOpro
Stiri

Volkswagen prezinta noul Golf R. Are 315 CP si atinge 100 km/h in sub 5 secunde

golf r

Noul Volkswagen Golf R a fost introdus de constructorul auto german, in ciuda pandemiei si a incertitudinilor economice pe plan mondial. Noul hot hatch are 315 CP, cuplu de 420 Nm, atinge 100 km/h in sub 5 secunde si are sistem de evacuare Akrapovic!

Volkswagen Golf R este unul dintre cele mai importante automobile ale constructorului auto neamt, intrucat reprezinta varful performantei ce poate fi obtinut de marea majoritate a soferilor intr-un pachet cunoscut, atragator si usor de utilizat.

Aflat la cea de-a opta generatie, noul Golf R va fi varianta de top in care aceasta masina va putea fi obtinuta. Plaja de putere este mai variata ca niciodata, automobilul putand fi cumparat cu un sistem de propulsie care produce chiar si numai 88 CP.

Noul Golf R este cel mai puternic Golf produs vreodata si pastreaza tractiunea integrala actualizata. Modelul atinge 100 km/h in numai 4,7 secunde si are o viteza maxima limitata electronic de 250 km/h. Bineinteles, multumita initiativei geniale de marketing a Mercedes-Benz, si noul Golf R va putea fi cumparat impreuna cu pachetul R-Performance care permite ca top speed-ul sa ajunga pana la pragul de 270 de km/h.

Noul sistem de tractiune integrala presupune un ansamblu prin care puterea oferita de motorul turbo pe benzina este distribuita corespunzator catre toate cele patru roti in functie de stilul de condus, insa poate sa asigure si o impartire variabila intre cele doua roti spate. Volkswagen a adaugat VDM, DCC si XDS, trei noi sisteme de control al performantei care lucreaza in permanenta pentru ca soferul sa beneficieze de precizie in fiecare actiune a sa.

Motorul high-tech cu injectie directa este caracterizat de solutii inovatoare pentru detalii individuale, cum ar fi integrarea unui circuit racit cu apa pentru dirijarea gazelor arse spre turbosuflanta in chiulasa sau distributia variabila cu sistem de reglare cu arbore cu came dublu.

Automobilul a fost testat in mai multe randuri pe Nurburgring si in cadrul pachetului R-Performance este inclus si un profil special adaptat pentru parcurgerea traseului cu maximum de precizie.

Noul Golf R poate fi deja comandat.

Articole similare

Colorado Teardrops The Boulder – rulotă cu baterii de 75 kWh ce sporește autonomia mașinii electrice ce o tractează

Darius Pana

Chrysler vine cu un automobil autonom la CES 2017

Filip Sîrbu

Vanwall Vandervell debutează ca un hot-hatch electric de până la 588 CP și o serie limitată de 500 de unități

Mihai Morcovescu

Leave a Comment