AUTOpro
Stiri

Din jocurile video direct pe șosea

Briggs Automotive Company a realizat primul supercar MONO R, care este inspirat de jocul de curse  „WIPEOUT”, aducând un omagiu celei mai cunoscute echipe din serie – ‘FEISAR’.

Cunoscută pentru faptul că oferă un serviciu de personalizare, Briggs Automotive Company a acceptat provocarea de a realiza un vis inspirat de jocurile video. Astfel, BAC a livrat unui client european, unul dintre cele mai neobișnuite modele de mașini, un supercar inspirat de WipEout, o serie de jocuri video de curse, dezvoltate de Sony pentru universul virtual PlayStation.

Pentru a aduce la viață noua lor creație, echipa BAC a avut mai multe întâlniri cu creatorul și designerul jocurilor WipEout, Nick Burcombe, precum și cu renumitul grafic-designer WipEout, Eddie Wainwright.

Noul Mono R #1 este vopsit în culorile clasice FEISAR, și anume albastru, galben și alb, plus trei culori suplimentare. De asemenea, are expuse detalii din fibră de carbon, care aduc un omagiu mașinii de curse Feisar.  Procesul de mascare și vopsire a durat 10 zile din cauza celor peste 400 de grafice pictate, care sunt răspândite pe caroseria supercarului.

Mono R, inspirat de WipEout, este prima mașină din cele 30, care vor fi livrate în întreaga lume de către BAC, înainte ca noua generație, BAC Mono cu turbocompresie să intre în producție.

Mândrul proprietar al Mono R # 1 a declarat: „Când jucam WipEout pe PlayStation, visam adesea să pot conduce propria mea mașină FEISAR. Noul Mono R este o adevărată perlă a ingineriei, tehnologiei și designului, iar modul în care arată este cu siguranță potrivit pentru orice joc WipEout! ”

BAC are o istorie bogată în jocurile Sony PlayStation, cu supercarul Mono, precum Grid, Need For Speed, Project Cars 2 și 3 și DRIVECLUB. În plus,  va apărea și în viitorul joc Gran Turismo 7 pentru PlayStation 5.

Articole similare

CEO-ul Opel, Karl-Thomas Neumann, a demisionat

Filip Sîrbu

Tesla a fixat startul producției camionetei Cybertruck pentru finalul anului 2023

Mihai Morcovescu

Dacia Spring a fost desemnată cea mai eficientă mașină electrică testată în 2022 de Green NCAP

Mihai Morcovescu

Leave a Comment