AUTOpro
Stiri

Valoarea companiei Tesla depășește 500 de miliarde de dolari

Tesla a depășit valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari datorită investitorilor, care au mai achiziționat acțiuni în perioada premergătoare debutului în S&P 500, prelungind extinderea rapidă a companiei.

Tesla este a șaptea cea mai valoroasă companie de la bursa de pe Wall Street, chiar în spatele Berkshire Hathaway, iar numărul acțiunilor sale a crescut cu peste 30% de pe 16 noiembrie, când a fost anunțat că Tesla se va alătura S&P 500.

De asemenea. valoarea acțiunilor companiei americane de vehicule electrice a crescut cu aproape 5%, ajungând la cota de piață de 519 miliarde de dolari.

Fondurile indexate pentru S&P 500 vor trebui să ajungă la valoarea de peste 50 miliarde dolari înainte de includerea în index, care va avea loc  pe 21 decembrie. În plus, Goldman Sachs a estimat săptămâna trecută că fondurile mutuale gestionate activ ar putea cumpăra acțiuni în valoare de  8 miliarde dolari după indexare

În acest moment, Tesla a devenit de departe cel mai valoros producător auto din lume, în ciuda producției sale, care este considerabil mai mică decât cea a competitorilor săi Toyota, Volkswagen sau General Motors.

Acțiunile altor producători de vehicule electrice (EV) au crescut, de asemenea, în ultimele luni, în timp ce președintele ales Joe Biden a făcut ca dezvoltarea industriei vehiculelor electrice să devină o prioritate în timpul campaniei sale.

Cu toate acestea, acțiunile producătorului chinez de automobile electrice Nio au scăzut marți cu 4,9%, reducându-și câștigul în noiembrie la 72%.

Articole similare

Dacia Sandero, vedeta pieței spaniole în luna mai

Robert Stan

Țările UE care reduc cu adevărat impactul mașinilor casate asupra mediului

Florin Amariei

Renault se întoarce în China printr-un parteneriat cu Geely

Florin Amariei

Leave a Comment