AUTOpro
Stiri

Valoarea companiei Tesla depășește 500 de miliarde de dolari

Tesla

Tesla a depășit valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari datorită investitorilor, care au mai achiziționat acțiuni în perioada premergătoare debutului în S&P 500, prelungind extinderea rapidă a companiei.

Tesla este a șaptea cea mai valoroasă companie de la bursa de pe Wall Street, chiar în spatele Berkshire Hathaway, iar numărul acțiunilor sale a crescut cu peste 30% de pe 16 noiembrie, când a fost anunțat că Tesla se va alătura S&P 500.

De asemenea. valoarea acțiunilor companiei americane de vehicule electrice a crescut cu aproape 5%, ajungând la cota de piață de 519 miliarde de dolari.

Fondurile indexate pentru S&P 500 vor trebui să ajungă la valoarea de peste 50 miliarde dolari înainte de includerea în index, care va avea loc  pe 21 decembrie. În plus, Goldman Sachs a estimat săptămâna trecută că fondurile mutuale gestionate activ ar putea cumpăra acțiuni în valoare de  8 miliarde dolari după indexare

În acest moment, Tesla a devenit de departe cel mai valoros producător auto din lume, în ciuda producției sale, care este considerabil mai mică decât cea a competitorilor săi Toyota, Volkswagen sau General Motors.

Acțiunile altor producători de vehicule electrice (EV) au crescut, de asemenea, în ultimele luni, în timp ce președintele ales Joe Biden a făcut ca dezvoltarea industriei vehiculelor electrice să devină o prioritate în timpul campaniei sale.

Cu toate acestea, acțiunile producătorului chinez de automobile electrice Nio au scăzut marți cu 4,9%, reducându-și câștigul în noiembrie la 72%.

Articole similare

Euro 7: statele membre UE au respins o nouă înăsprire a noilor norme de poluare

Mihai Morcovescu

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – III

Filip Sîrbu

Studiu: Preţul automobilelor ar putea crește cu 2,6%

Robert Stan

Leave a Comment