AUTOpro
Stiri

Tuatara – prima mașină care depășește 500 km/h pe stradă!

Tuatara a atins 508,73 km și stabilește recordul mondial de viteză, devenind astfel cea mai rapidă mașină de serie din lume.

La treisprezece ani după ce a devenit cunoscut datorită primului său record mondial de viteză, SSC a reușit să doboare din nou recordul. Producătorul auto a spulberat toate așteptările cu anunțul său, Tuatara devenind prima mașină de de serie care a stabilit un record oficial de peste 500km/h. Hypercarul calcă pe urmele SSC Ultimate Aero, care a înregistrat un record de 412 km/h în 2007. Astfel, SSC Tuatara este cu aproape 19 km/h mai rapid decât Bugatti Chiron.

Pilotul profesionist Oliver Webb s-a urcat la volanul SSC Tuatara, care are 1.750 CP și a reușit să obțină o medie de viteză de 508,73 km/h pe cele două sensuri obligatorii pentru a fi omologat recordul de viteză. La întoarcere, hypercarul chiar a reușit să atingă o viteză de 532,93 km / h, consolidându-și pentru totdeauna locul în istoria automobilelor.

SSC descrie respectarea reglementărilor recordului mondial până în cel mai mic detaliu, având oficiali la îndemână pentru a verifica totul, inclusiv revizuirea măsurătorilor GPS Dewetron, care urmăreau viteza de rulare, folosind în medie 15 sateliți. Regulile impun ca Tuatara să fie o mașină de serie identică cu versiunea disponibilă pentru clienți, să ruleze pe un drum public, cu anvelope de stradă și combustibil obișnuit, iar datele de pe GPS-ul omologat trebuie citite și verificate de doi martori autorizați.

„Am fost foarte aproape să atingem cifrele teoretice, ceea ce este uimitor într-o lume reală și pe un drum public. Am ajuns într-un moment în care nu ne mai confruntăm cu limita mașinilor, ci cu factorul uman”, spune fondatorul SSC, Jerod Shelby.

Pentru a capta în mod corespunzător filmările istorice ale Tuatarei, SSC a apelat la ajutorul unei echipe aeriene formată dintr-un jet subsonic T-33, un elicopter și o dronă. Încă nu a fost publicat nimic pe YouTube sau pe alte canale de socializare ale companiei, dar aștepăm cu nerăbdare videoclipurile.

Articole similare

Ferrari, marele învingător al „International Engine of the Year” 2019

Robert Stan

Mai mult Duster

Dan Vardie

DS Automobiles introduce versiunile DS3 Hybrid și DS4 Hybrid

Leave a Comment