AUTOpro
Stiri

Shell transformă complet prima benzinărie în hub de încărcare pentru EV

Hub de incarcare electrica Shell

Shell este cel mai mare distribuitor de tip retailer pentru produse petroliere din lume. Când o astfel de companie decide să înlocuiască o stație de alimentare cu combustibili fosili cu un hub de încărcare pentru vehicule electrice, înțelegem că tocmai ce a fost setată o nouă direcție în această industrie.

Cu peste 46.000 de benzinării împrăștiate în 80 de țări din lume, Shell poate fi considerat un trendsetter atunci când ia anumite decizii privind punctele de distribuție a carburanților clasici.

O stație Shell din Anglia a fost transformată într-un hub de încărcare al mașinilor plug-in

Chiar dacă în multe dintre aceste puncte sunt deja disponibile și stații de încărcare pentru automobilele de tip plug-in, când o benzinărie este desființată și în locul ei apar 9 prize de încărcare EV începem să ne punem întrebări. Este acesta oare un semnal în ceea ce privește viitorul stațiilor de alimentare cu combustibili fosili?

Hub de incarcare electrica Shell

Stația Shell din Fulham Road, Londra, Anglia, a fost recent transformată într-un hub de încărcare al mașinilor plug-in. În locul pompelor de benzină și motorină au apărut 9 stații de încărcare rapidă, cu puteri maxime de nu mai puțin de 175 kW fiecare.

Foarte important este că toată energia electrică necesară atât încărcării mașinilor, cât și cea care asigură alimentarea spațiilor adiacente și a aparaturii de acolo, provine 100% din surse regenerabile. Numai panourile solare montate în locație produc circa un sfert din energia electrică a sitului.

Hub de incarcare electrica Shell

Mai mult, Shell nu a montat doar câteva prize de încărcare EV, ci a venit cu un întreg ansamblu de servicii suplimentare. Acest hub de încărcare integrează și o cafenea, ce oferă acces gratuit prin Wi-Fi la internet, dar există și un local de unde pot fi cumpărate sandwich-uri și alte gustări.

În acest mod, pentru șoferii, dar și pentru pasagerii ce vin alături de aceștia la un astfel de hub de încărcare, timpul va trece mai repede cât mașinile așteaptă să primească energie în acumulatori.

Hub de incarcare electrica Shell

Este evident că doar cu o floare nu se face primăvară, dar, atunci când un gigant precum Shell ia o așa decizie, de a renunța complet la ceea ce este de zeci de ani locul de alimentare pentru mașini în favoarea unui hub de încărcare electrică, este clar că ne așteaptă o nouă etapă în aceasă industrie cu multe ramificații.

Cât va dura până vom vedea mai multe stații de încărcare pentru vehicule electrice decât benzinării, nu am ști nici măcar să aproximăm. Dar, din 2035 în Europa toate mașinile noi vândute vor fi cu zero emisii, așa că ar fi bine să se accelereze acest proces de transformare.

Sursa : Bloomberg.com

Articole similare

Daimler devine primul producător auto din afara Chinei care poate testa automobile autonome pe drumurile publice din Beijing

Filip Sîrbu

Teama de mașinile autonome în rândul șoferilor persistă și în 2024

Mihai Morcovescu

ACEA: vânzările Dacia în Europa au crescut cu aproape 25% în 2023

Mihai Morcovescu