AUTOpro
Stiri Green car

Cea mai mare și mai puternică stație de încărcare pentru BEV-uri, în Oxford

Germania

Marea Britanie, mai exact orașul Oxford, va avea cea mai mare și mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice pe baterii (BEV-uri) din întreaga Europă.

Denumit ‘Energy Superhub’, această investiție își va deschide porțile cel târziu anul acesta în noiembrie.

Stația va beneficia de o arhitectură care va putea stoca și furniza 10 MW de putere și este doar prima dintr-un set de 40 care vor urma să fie împânzite în țara insulară.

Cea mai mare și mai puternică stație de încărcare pentru BEV-uri va avea 10 încărcătoare de 300 kW care pot încărca simultan 14 mașini cu aproximativ 480 de km în doar 20 minute. Momentan, însă, numai mașinile electrice cu arhitectură pe 800 V vor putea beneficia de această facilitate.

‘Energy Superhub’ va avea și 12 încărcătoare tip Supercharger pentru Tesla. În plus, va include și 16 alimentatoare de 7-22 kW.

Constructorii au mai spus, însă, că stația va putea fi adaptată pentru a include pe viitor toate necesitățile comunității, așadar dezvoltarea capacității nu este exclusă.

Costul pentru realizarea acesteia a fost de 47,3 milioane euro și întreaga stație a fost conectată la rețeaua națională de electricitate pentru a nu sugruma alimentarea locală cu curent, deși are și panouri solare instalate pentru a folosi și energie regenerabilă.

În comparație cu cea mai mare și mai puternică stație de încărcare pentru BEV-uri din Europa, SUA are cea mai mare benzinărie din lume. Aceasta, denumită Buc-ee`s, are 120 de puncte de alimentare și 83 de toalete. Se întinde pe mai mult de 6.200 de metri pătrați.

Articole similare

Ford a produs la Craiova motorul cu numărul 1 milion

administrator_autopromag

NOUL JAGUAR XF: ELEGANT, LUXOS, CONECTAT

administrator_autopromag

Sistemele Lidar ale mașinilor autonome pot fi orbite de atacurile cu laser

Darius Pana

Leave a Comment