AUTOpro
Stiri Motorsport

Echipa Oracle Red Bull Racing îl va avea partener pe Ford în Formula 1 (cu video)

Revenirea Ford în Formula 1

Red Bull Powertrains se va asocia cu Ford în Formula 1 pentru a dezvolta viitoarea generație a sistemului de propulsie hibrid care va fi furnizat echipelor Oracle Red Bull Racing și Scuderia AlphaTauri. Parteneriatul se va întinde din 2026 până cel puțin în 2030.

Primele 50 victorii Ford în Formula 1

Într-o perioadă în care FIA pune din ce în ce mai tare accentul pe sustenabilitate, revenirea Ford în Formula 1, după o pauză de mai bine de două decenii, nu reprezintă neapărat o surpriză majoră. Asta fiindcă și alți mari constructori auto plănuiesc să intre în Marele Circ în anii ce urmează, tocmai pentru că regulamentul ce va fi aplicat din 2026 poate însemna că toate echipele pleacă la drum fără un avantaj anume.

Motorul Ford în Formula 1 din 1990 cursa Hungaroring

În ceea ce privește implicarea Ford în Formula 1, compania va oferi expertiză tehnică în dezvoltarea motorului cu ardere internă, a bateriilor și a motoarelor electrice, precum și pe partea software, în speță în managementul de control al unității centrale a sistemului de propulsie și a sistemelor de analiză digitală.

Anunt revenire Ford în Formula 1

Întoarcerea Ford în Formula 1 din 2026 vine într-o perioadă în care producătorul american se va implica în tot mai multe campionate de motorsport. Astfel, Ford va lua parte în WEC și IMSA, la cursa de 24 de ore de la Le Mans cu Mustang GT3, în WRC cu M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, la Baja 1000 cu Ranger Raptor și Bronco, precum și în NASCAR, NHRA și Supercars cu Mustang.

Principalele cifre Ford în Formula 1

„Intrăm într-o nouă eră interesantă pentru Ford Performance. Vom concura pentru a câștiga în F1, apogeul motorsportului, împreună cu Red Bull Racing. Veți vedea cel mai popular coupe sport din lume, Mustang, concurând de la seriile de bază din motorsport și până la seria australiană SuperCars, dar și NASCAR și Le Mans. Vom continua să fim lideri în competițiile de off-road, să luptăm pentru victorie în Campionatul Mondial de Raliuri, în King of Hammers, la Baja 1000 și nu doar atât. În tot acest timp, vom continua să entuziasmăm lumea cu modele concept spectaculoase precum SuperVan 4 și Mustang Mach-E 1400.”, a declarat Jim Farley, Președinte și CEO, Ford Motor Company, cu ocazia anunțului revenirii Ford în Formula 1.

Articole similare

Tesla prezintă prima imagine cu viitorul camion greu electric

Filip Sîrbu

ACEA: În Țările de Jos sunt peste 111.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, cele mai multe din UE

Mihai Morcovescu

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu