AUTOpro
Stiri

Pininfarina AutonoMIA, exponentul mobilității viitorului

Cu ocazia celei de-a 90-a aniversări, Pininfarina a decis să facă un pas mai mult decât uriaș spre viitor și să lanseze un User Experience cu totul și cu totul special, numit AutonoMIA, care îl scaldă pe șofer, dar și pe pasageri, într-o experiență cutting edge, multi-sensorială, la bordul autovehiculului viitorului.

Pininfarina AutonoMIA este un exercițiu, care explorează cum sinergia dintre inteligența artificială, rețelele 5G de înaltă viteză, display-urile cu feedback haptic de ultimă generație, senzori, interfețe, și nu numai, poate fi folsită pentru creerea unei experiențe de utilizator cu adevărat specială și revoluționară.

Toți acești piloni care stau la fundația acestui complex sistem de user experience se folosesc de machine learning și inteligența artificală pentru a-și îmbunătăți în mod permanent răspunsul la nevoile utilizatorilor, care, apropo, vor avea la dispoziție multiple posibilități de personalizare al acestui user experience cutting edge.

Proiectul AutonoMIA a fost realizat în colaborare cu o serie de parteneri de prestigiu din industria auto, respectiv IT, care au adus importante contribuții la viitorul user experience inteligent și imersiv al celor de la Pininfarina. Principalul partener al italienilor au fost cei de la ART, o companie specializată în realizarea de interfețe de utilizator pentru tablourile de bord și sistemele de infotainment ale automobilelor, a cărei expertiză a cântărit enorm în dezvoltarea noului UX Pininfarina.

Pe lângă ART, Pininfarina a mai fost ajutată și de finlandezii de la Silli Auto, care și-au adus aportul la partea de software și aplicații folosite de user experience-ul AutonoMIA, care pe viitor, va fi chiar capabil să treacă la următorul nivel, acela al realității augmentate. Cu ajutorul  partenerului WayRay, AutonoMIA va aduce utilizatorilor săi posibilitatea de a interacționa cu sistemul prin intermediul hologramelor, care vor oferi utilizatorilor o experiență demnă de un automobil al viitorului. Autonom, inteligent, dar cu același pedigree Pininfarina.

Articole similare

Ferrari SF90 Spider dezvăluit în timpul unui eveniment digital

Andrada Arsenie

Electrificare masivă a pieței europene în primul trimestru al anului

Filip Sîrbu

ACAROM: producția națională de automobile a scăzut în luna martie cu 3%

Mihai Morcovescu

Leave a Comment