AUTOpro
Stiri Industrie

Parteneriat GM – Honda pentru dezvoltarea unei noi generații de mașini electrice accesibile

GM - Honda

Noua gamă de vehicule electrice pe care GM și Honda plănuiesc să o dezvolte împreună va acoperi cele mai populare segmente din piață.

Parteneriatul recent anunțat dintre GM și Honda nu reprezintă o premieră în industrie, cele două companii fiind în relații de colaborare încă din 2013, când au început să conlucreze la o nouă generație de pile de combustie și la sisteme avansate de stocare a hidrogenului. În 2018, Honda a venit lângă GM pentru a dezvolta noi tipuri de module de baterii, pentru ca anul 2020 să marcheze momentul la care cei doi producători au dezvăluit că lucrează împreună la proiectarea a două noi mașini electrice. Este vorba despre Honda Prologue EV și primul SUV electric din gama Acura, ambele urmând să intre pe piață din 2024.

Acordul GM – Honda prevede ca până în 2027 să fie pusă la punct o platformă comună pe baza căreia să poată fi produse mașini electrice accesibile, care să coste mai puțin de 30.000 $.

Spre a putea atinge acest deziderat, americanii și niponii își vor pune la dispoziție anumite resurse, spre a valorifica la maximum tehnologiile ambelor părți. Totodată, GM și Honda își propun să standardizeze anumite procese pentru a atinge un nivel cât mai ridicat de productivitate. Toate aceste planuri au ca scop final scăderea costurilor fără a sacrifica standardele de calitate.

GM lucrează în ritm accelerat la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru baterii, precum lithium-metal, siliciu și solid-state. În același timp, Honda anunță că a făcut progrese cu propria tehnologie solid-state și că este aproape de a demara producția în masă pentru astfel de acumulatori.

Până la acest moment știm că noua gamă electrică pe care o au în pregătire cei doi constructori se va baza pe cea mai recentă generație a bateriilor Ultium de la GM. Având în vedere că ambii producători își concentrează eforturile de inovare în direcția acumulatorilor solid-state, nu ar fi tocmai surprinzător să vedem integrată o astfel de soluție pe viitor.

Primul vehicul electric ce va ieși de pe liniile de producție în 2027 ca urmare a colaborării GM – Honda se va încadra în segmentul crossover compact, unul ce se bucură de mare succes la ora actuală, cu peste 13 milioane de unități vândute anual. Inițial, noile modele EV vor fi vândute în SUA, urmând a fi atacate piețele din China și America de Sud.

Articole similare

Rolex și Goodwood SpeedWeek au adus un omagiu mașinilor de curse

Zipse, CEO-ul BMW: Industria auto a UE își revine în 2021

Florin Amariei

Cifrele financiare ale Grupul PSA, de la începutul anului 2016

administrator_autopromag

Leave a Comment