AUTOpro
Stiri

Pandemia nu va afecta prețul modelelor Dacia

Dacia

În cadrul unei conferinţe organizată de Confederaţia Patronală Concordia, directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, a declarat că măsurile de siguranţă sanitare implementate la uzina Automobile Dacia nu vor afecta preţul de vânzare al maşinilor.

Șeful Dacia a prezentat un set de peste 20 de măsuri complexe de protecţie a răspândirii virusului introduse deja în cadrul fabricii Automobile Dacia și a afirmat că, pentru companie, cel mai mare cost este reprezentat de întreruperea activităţii.

„Distribuim 4 măşti zilnic fiecărui angajat. Există întrebarea privind costurile (măsurilor de protecţie sanitară, n.r.). Sincer vorbind, nu acesta este important. Costul cel mai mare e atunci când fabrica e închisă. Costul cel mai mare e atunci când nu munceşti, iar pentru noi a fost foarte important să putem să reluăm activitatea, în condiţii corecte, desigur. Iar noi zi după zi optimizăm costurile. Spre exemplu, în loc de măştile din China, căutăm un distribuitor local din România. La fel şi cu soluţiile alcoolice, am găsit un furnizor în Piteşti şi suntem foarte bucuroşi. Deci zi după zi ne îmbunătăţim protocolul, astfel încât să nu ne punem în pericol angajaţii”, a afirmat Christophe Dridi.

Directorul general al Automobile Dacia a mai atras atenţia că piaţa auto nu dă semne de revenire rapidă.

„Reluăm producţia, cu toate măsurile adecvate implementate pentru a asigura sănătatea angajaţilor, care este prioritatea noastră. Cu toate acestea, piaţa nu dă semne că şi-ar reveni foarte repede şi vedem cât este de important este să fie luate toate măsurile necesare şi să se facă investiţii care vor reporni creşterea economică. Credem şi că fondurile publice trebuie îndreptate către investiţiile foarte necesare în infrastructură”, a menţionat Christophe Dridi.

Articole similare

Din 18 mai vor demara programele Rabla, respectiv Rabla Plus

Filip Sîrbu

Xpeng AeroHT X3 – prima mașină-elicopter electrică din lume a încheiat cu succes primul zbor de test

Darius Pana

Muc022, prototipul electric care a stabilit un nou record mondial: 2.573 km cu un singur plin de baterie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment