AUTOpro
Stiri Green car

Noul Nio EC7 promite o autonomie de aproape 1000 km

Noul Nio EC7

La fel ca modelul EC6, ce este derivat din sedanul ET6, noul Nio EC7 reprezintă abordarea sub formă de SUV a limuzinei ET7, ce este deja disponibilă pe piața europeană.

Compania chineză Nio își dorește să atace cu toate forțele piața auto de pe Bătrânul Continent, iar pentru asta au inventat un sistem ingenios de servicii pentru baterii, despre care am vorbit într-un articol dedicat.

Acum, aflăm că Nio are aproape gata un SUV de dimensiuni mari, ce are la bază sedanul de lux ET7. Noul Nio EC7 se anunță ca cel mai aerodinamic SUV din lume, cu o alură de coupe ce putem spune că nu arată rău deloc, ba din contră.

Noul Nio EC7

Liniile fluide și elegante, care reușesc să creeze o aerodinamică de top, cu o valoare Cx de numai 0,23, ascund parcă proporțiile ale acestui SUV ce se încadrează în segmentul celor mari. Aerodinamica atent studiată se bazează și pe un eleron spate activ, ce va genera o apăsare mai bună pe spate la viteze ridicate.

Spațiul interior va fi cu siguranță uriaș, grație lungimii de aproape 5 metri (4.968 mm, mai exact) și a unui ampatament ce se oprește cu 4 cm mai jos de 3 metri (2.960 mm).

Noul Nio EC7

Noul Nio EC7 este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, ce generează în total o putere maximă de 653 CP și un cuplu de 850 Nm. Cu asemenea cifre, nu este de mirare că noul Nio EC7 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde.

Opțiunile pentru baterii pentru noul Nio EC7 vor fi de 75, 100 și 150 kWh

Baterii noul Nio EC7

Astfel, pentru versiunea de capacitate mică, autonomia va fi de 490 km, după ciclul de testare CLTC, în timp ce noul Nio EC7 cu acumulatorul de 150 kWh va avea o autonomie de 940 km, calculată după același normativ CLTC.

Ca și dotări ce merită menționate, amintim plafonul panoramic din sticlă electrocromatică, ce își poate schimba gradul de opacitate de la perfect transparentă, la negru închis. Climatizarea automată poate fi cu până la 3 zone distincte de reglaj, în timp ce sistemul audio premium numără nu mai puțin de 23 de difuzoare.

Comenzile în China sunt deja deschise pentru noul Nio EC7, iar prețurile pornesc de la circa 65.000 Euro, echivalentul din moneda locală. Livrările se pare că vor debuta din luna mai 2023 și deocamdată nu se știe dacă noul Nio Ec7 va ajunge pe canal oficial și în Europa.

Articole similare

România și alte șapte state din Uniunea Europeană se opun noilor norme Euro 7

Mihai Morcovescu

Taxiul aerian Volocopter, certificat pentru a zbura în UE

Florin Amariei

O nouă baterie stil top de hârtie poate da lovitura în EV

Filip Sîrbu