AUTOpro
Green car

Hyundai Seven Concept – nu SUV, ci SUEV!

hyundai seven suev

Constructorul auto sud-coreean Hyundai a prezentat Seven Concept. Modelul este o previzualizare a unui nou model din gamă și introduce nomenclatura SUEV. Iată ce înseamnă asta!

Hyundai Seven face parte din ofensiva Ioniq. După modelele 45 și Prophecy, acest concept arată direcția în care merge compania auto. În plus, introduce și denominarea SUEV.

„Seven Concept reflectă viziunea creativă, dar și tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei”, a declarat Jose Munoz, Președinte și CEO, Hyundai Motor North America. „Arhitectura inovatoare a interiorului, sistemul de propulsie eco și elementele revolutionare pentru siguranta si pentru confort prefigureaza un viitor extraordinar pentru clientii de autovehicule Hyundai din clasa SUV.”, a mai adăugat oficialul.

Seven a fost realizat pe platforma globala modulara Hyundai dedicata automobilelor electrice (E-GMP).

Ampatamentul lung (3,2 m – datorita designului care pozitioneaza rotile aproape de limitele exterioare); podeaua plata care permite explorarea unei alternative privind aranjarea traditionala a scaunelor – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spatiului interior. Aspectul impunator este subliniat de elemente aerodinamice, precum: linia joasa a capotei, forma alungita a plafonului si jantele cu sistem Active Air Flaps.

Arhitectura de iluminare, care urmareste directia stilistica Parametric Pixels, incorporeaza tehnologia Welcome Light Sequence (care se activeaza in momentul pornirii autovehiculului). In comparatie cu modelele clasice din segmentul SUV, configuratia – scaune fata pivotante si bancheta cu forma arcuita – permite personalizarea in functie de conditiile de deplasare sau de modurile de condus autonom.

Hyundai spune că din Seven va urma un SUEV (Sport Utility Electric Vehicle) care va avea peste 480 de km autonomie și va folosi tehnologi complet noi pentru starea de bine a ocupanților.

Articole similare

CES 2023: Hyundai a prezentat un concept Ioniq 5 dotat cu sistemul e-Corner (cu video)

Mihai Morcovescu

Hyundai incepe ofensiva EV cu noua platforma E-GMP

Florin Amariei

Cele mai cool concepte ale Salonului Auto de la New York

administrator_autopromag

Leave a Comment