AUTOpro
Stiri Eveniment Green car

Bugatti + Rimac = Love

Despre un posibil joint-venture în Bugatti și croații de la Rimac am tot vorbit de-a lungul timpului atât în paginile revistei AUTO pro, cât și în emisiunea Piese și Mașini de la Europa FM. Bugatti și Rimac și-au reunit în sfârșit forțele după o lungă perioadă de tatonări. Astfel a luat naștere noua companie Bugatti Rimac, în care acționar majoritar, cu 55% din acțiuni, va fi noua companie mamă Rimac Group.

Pe lângă cele 55 de procente deținute de Rimac Group, 45 de procente din noua entitate Bugatti Rimac le vor reveni celor de la Porsche, care nu puteau rata ocazia de a sta la masa bogaților. Compania mamă, Rimac Group, va avea două ramuri: Bugatti Rimac, dar și nou înființata Rimac Technology, divizia tech care va dezvolta sisteme de propulsie și multe alte delicii tehnice pentru alți jucători din industria auto.

Facilitățile de producție ale Bugatti și Rimac vor rămâne în continuare neschimbate, urmând însă ca, în viitorul apropiat, cartierul general al noii companii Bugatti Rimac să se mute în noul campus Rimac din Croația. Cu o suprafață de 100.000 de metri pătrați și realizat pe baza unei investiții de 200 de milioane de euro, acesta își va deschide porțile în anul 2023 pentru nu mai puțin de 2500 de angajați dornici să aducă o schimbare într-o industrie auto din ce în ce mai perturbată.

Detalii, pe larg, despre mutarea anului din industria auto, în următorul număr al revistei AUTO pro!!

Articole similare

Google va elimina panoul Assistant Driving Mode la ceva mai mult de 1 an de la debut (cu video)

Mihai Morcovescu

Noua generație Volkswagen Tayron va înlocui Tiguan Allspace în Europa. Producția va demara în 2024

Mihai Morcovescu

Toyota Harrier va fi lansată pe piața din Japonia în această vară

administrator_autopromag

Leave a Comment