AUTOpro
Green car Stiri

Gigafabrica Tesla din Germania, amanata de serpi care hiberneaza

Tesla vrea sa isi construiasca uzina din Germania langa Berlin, insa “gigafabrica” constructorului american este amanata de serpi care hiberneaza.

Cea mai valoroasa marca auto a momentului din lume face cunostinta cu rigorile pe care le presupune legislatia europeana. Marea uzina cunoscuta drept “gigafabrica” nu poate fi construita conform programului dorit de Elon Musk pentru ca serpii hiberneaza.

O instanta germana a stabilit ca Tesla trebuie sa suspende taierile de padure de pe spatiul alocat pentru construirea noii uzine. Decizia a fost luata, dupa ce un grup de activisti pentru mediu au depus contestatii prin care arata ca serpii sunt afectati din somnul de iarna.

Autoritatea statala de mediu (Landesumweltamt) si Tesla urmeaza acum a fi consultate pentru a se stabili daca lucrarile trebuie amanate in continuare sau acestea pot continua. Instanta va decide ce se va intampla imediat ce ambele parti isi aduc argumentele.

Tesla a refuzat sa comenteze cele intamplate, insa nici autoritatea statala de mediu nu a oferit detalii suplimentare cu privire la conflictul juridic iscat de reptile.

Constructorul auto a anuntat planuri la sfarsitul anului trecut pentru construirea primei sale fabrici europene si centru de proiectare in Gruenheide, in afara Berlinului, cu intentia de a-l pune in functiune pana la 1 iulie 2021 pentru a incepe construirea crossover-ului sau electric, vehiculul utilitar sport Model Y.

Musk, care a transformat Tesla de la start-up la cel mai valoros producator de automobile din lume in 16 ani, este obisnuit sa se miste rapid. Compania Shanghai Gigafactory a trecut de la stadiul de santier la construirea de masini in doar 11 luni.

Activistii de mediu dintr-un grup local, NABU, sunt ingrijorati de faptul ca sarpele neted, cunoscut si sub numele de Coronella austriaca, poate fi hibernat in pamant la locul respectiv si ca activitatea de taiere a copacilor ii poate perturba somnul de iarna.

Autoritatile locale examineaza, de asemenea, afirmatiile NABU conform carora Lacerta agilis, cunoscuta si sub numele de soparle de nisip, ar putea fi pusa in pericol prin extinderea Tesla.

Tesla a sperat ca nu se confrunta cu multe bariere, insa in urma consultarilor au aparut 414 plangeri si observatii.

Compania americana a ascultat pana acum de sugestii si a promis, spre exemplu, ca va reduce consumul estimat de apa de la 3,3 milioane de metri cubi la 1,4 milioane de metri cubi.

Prin urmare, Model Y “Made in Germany” va intarzia sa-si faca aparitia.

Articole similare

Hyundai-Kia începe să își ia adio de la vehiculele convenționale

Filip Sîrbu

COMMENT: Ce se ascunde în spatele reorganizării Renault?

Dan Vardie

Shell se concentrează pe hidrogen și pe tranzacționarea de energie

Gabi Gogiu

Leave a Comment