AUTOpro
Stiri

Bentley a refăcut Bentley Blower din 1929

Bentley a refăcut primul său model, Bentley Blower din 1929, prin scanarea cu laser, și tocmai a anunțat finalizarea „mașinii zero” – prototipul principal din care vor fi construite 12 mașini.

După ce a demontat mașina de curse Blower din 1929 din propria colecție – care este estimată a fi cel mai valoros model Bentley din lume – și a măsurat și a scanat fiecare componentă, divizia Mulliner a lui Bentley a finalizat fabricarea manuală a aproximativ 1.846 de piese și a finalizat prima replică a unei mașini de colecție.

Dacă originalul își arată vârsta la 91 de ani, recreerea sa arată impecabil. De la plasa de pe faruri și grilă sau metalul proaspăt al motorului, până la tapițeria din piele de pe scaunele umplute cu păr de cal și finisajele de pe panoul de bord, modelul recreat are o prestanță aparte.

Președintele Bentley, Adrian Hallmark, a condus copia pe strada Pyms Lane și a spus despre această experiență că „conducerea primului Blower fabricat în 90 de ani a fost un privilegiu, iar calitatea mașinii l-ar face pe Sir Tim Birkin mândru. Trebuie să menționez că mașina se conduce la fel de frumos ca și modelul original. ”

Bentley a finanțat o mică armată de meșteri specializați pentru a construi aceste piese foarte vechi. Motorul de 4,5 litri nu s-ar fi potrivi cu niciun dinamometru modern, așa că echipa a trebuit să convertească un banc de testare din 1930, care a fost folosit anterior pentru motoarele dedicate avioanelor de vânătoare WW2.

Bentley Mulliner va testa acum acest prototip pentru durabilitate, conducând aproximativ 8.000 km pe o pistă de testare, într-un mod care are rolul de simula efectele a aproximativ 35.000 km de kilometri de șofat „convențional” pe stradă. Acesta va include un test de viteză maximă, care sperăm să fie realizat cu o cască de piele și ochelari de protecție asemănătoare celor de acum 90 de ani.

1929 Bentley 4.5-Litre Blower, registration UU 5872

Articole similare

Noul Mercedes-Benz EQS, un fel de CLS electric cu autonomie de 770 de km

Florin Amariei

China vrea să dubleze vânzările de vehicule electrice noi până în 2035

Viitorul Dacia

Gabi Gogiu

Leave a Comment