AUTOpro
Stiri

Ford România renunță la o parte dintre angajații cu contracte de muncă pe perioadă determinată

O parte dintre angajații temporari ai Ford România de la Craiova își vor pierde locurile de muncă din cauza cererii scăzute de pe piața auto.

În urma unor informații neoficiale apărute în presa locală din județul Dolj, care evidențiau disponibilizări în cadrul uzinei de la Craiova, Ford România a dat publicității un scurt comunicat în care menționează că firma „revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei in care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite”.

Din nefericire, nu am putut afla detalii clare despre numărul angajaților vizați. „Din rațiuni de confidențialitate, nu putem furniza informații suplimentare”, au menționat oficialii Ford România. Informații neverificate arată însă că ar fi vorba despre circa 200 de persoane.

Așa cum oficialii Ford România au repetat în mai multe rânduri, evoluția vânzărilor este cea care impune ritmul de lucru al uzinei din România. Astfel, la jumătatea lui iunie, schimul al treilea al uzinei nu revenise la lucru după oprirea completă a uzinei din luna aprilie. În acets context, circa 1.600 de angajați din totalul de 6.300 se aflau încă în șomaj tehnic.

Articole similare

NEVS nu renunță la ADN-ul Saab

Filip Sîrbu

EXCLUSIV – Cum se descurcă ChatGPT în Peugeot și ce versiune a acestuia este integrată (VIDEO)

Darius Pana

Inside story Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway și Logan

Cătălina Cozma

Leave a Comment