AUTOpro
Stiri

Formula 1 va debuta pe 5 iulie cu etapa din Austria

După ce planurile pentru un start normal al sezonului 2020 au fost date peste cap de pandemia de coronavirus, organizatorii încearcă un debut de sezon pe 5 iulie.

Organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1 au anunțat că debutul sezonului 2020 va avea loc în Austria pe data de 5 iulie. Etapele vor continua în Europa în iulie, august și septembrie pentru ca apoi caravana Marelui Circ să se mute în Asia, America de Nord și America de sud în lunile de toamnă.

Finalul sezonului este programat în Orientul Mijlociu cu etapele din Bahrain și Abu Dhabi. În total, organizatorii speră să poată organiza între 15 și 18 etape în noul calendar.

Nu au fost comunicate alte date în afară de cea de 5 iulie pentru prima etapă, însă Austria vrea să organizeze o a doua etapă suplimentară pe 8 iulie. Tot în luna iulie, circuitul britanic de la Silverstone ar putea găzdui două etape, dar acestea se vor disputa fără spectatori.

Marele Premiu al Franței, etapa care ar trebuit să deschisă acest sezon trunchiat a fost anulată pe fondul deciziei autorităților franceze de a interzice evenimentele publice majore.

Articole similare

Cele mai puternice mașini din lume

Andrada Arsenie

Papamobilul utilizat pentru vizita Papei Francisc în România ar putea fi produs la Mioveni

Robert Stan

Honda va avea modele complet autonome în 2025

Filip Sîrbu

Leave a Comment