AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen ID.R a doborât recordul urcării de la Goodwood Festival of Speed

Performantul model electric de la Volkswagen Motorsport colecționează record după record.

După ce anul trecut Volkswagen ID.R a doborât recordul pe faimoasa urcare de la Pikes Peak cu un timp de 7 minute 57.148 secunde, performantul model electric a trecut la colecționarea de recorduri pe toate pistele celebre din lume.

În prima parte a anului, echipa Volkwagen Motorsport și pilotul francez Romain Dumas au țintit recordul celebrului circuit Nurburgring Nordschleife. Pe 3 iunie, Dumas și modelul electric Volkswagen ID.R au reușit să doboare recordul pentru modele electrice pe Nurburgring cu un timp de 6 minute 5.336 secunde. Recordul anterior era deținut de Peter Dumbrek și modelul electric Nio EP9 și fusese stabilit în 2017.

Cel mai recent record doborât de modelul Volkswagen ID.R a fost stabilit în weekendul evenimentului Goodwood Festival of Speed. Pilotat de același Romain Dumas, modelul electric a reușit să doboare un record vechi de 20 ani, stabilit de Nick Heidfeld la volanul unui monopost de Formula 1 în 1999.

Cu un timp de 39.9 secunde, Volkswagen ID.R a doborât recordul lui Heidfeld într-una din urcările de antrenament, fiind primul automobil care coboară sub bariera celor 40 de secunde pe urcarea de 1.86 km de la Goodwood.

Modelul Volkswagen ID.R produce 680 CP și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2.25 secunde. Pentru recordul de la Goodwood, inginerii Volkswagen au adus o serie de modificări modelului electric: au folosit o baterie mai mică și mai compactă, masa totală a modelului ID.R fiind sub 1.000 km

Articole similare

Piața europeană de electrice ar putea scădea deoarece consumatorii vor modele accesibile

Mihai Morcovescu

Dacia a atins pragul de 8 milioane de mașini vândute la nivel global din 2004

Mihai Morcovescu

Piața auto din România a scăzut cu 32% în luna martie 2020

administrator_autopromag

Leave a Comment