AUTOpro
Generale Stiri

Final de drum pentru Volkswagen Beetle

Producția legendarului model Volkswagen Beetle a luat sfârșit.

Ultimul exemplar Volkswagen Beetle a părăsit banda de asamblare a uzinei din Puebla, Mexic. Volkswagen renunță astfel la celebrul model retro ce a fost produs încă din 1998 în varianta sa modernă.

Volkswagen a încheiat oficial producția modelului Beetle, un model iconic din portofoliul constructorului german. Cu o istorie de peste 80 de ani, Beetle este un reper în istoria auto.

Lansat inițial în 1938, Beetle a fost proiectul pentru o mașină populară. A cucerit Europa și apoi a fost importat și în America începând cu 1949. Peste ocean avea să devină un simbol al anilor 60, Volkswagen înregistrând vânzări de peste 5 milioane de exemplare.

În total, prima generație avea să se vândă în 21.5 milioane de exemplare.

Apoi, în 1998, Volkswagen readucea modelul Beetle în atenția publicului într-o formă modernă. Volkswagen adopta designul retro și versiunea modernă a modelului Beetle cucerea din nou publicul cu 1.2 milioane de exempalre vândute între 1998 și 2010.

Actuala și ultima generație este a treia din istoria modelului. Vânzările au scăzut în ultimii ani, iar constructorul german a luat decizia să retragă modelul din oferta europeană.

Toate exemplarele din a doua și a treia generație au fost asamblate la uzina Puebla din Mexic. Ultimul exemplar Beetle va fi expus în muzeul Volkswagen din orașul mexican Puebla.

Articole similare

5.000 de sancţiuni contravenţionale pentru defecțiuni tehnice în doar două zile

Robert Stan

Bugatti, cumpărat de Rimac?

Florin Amariei

Ford Focus ST Wagon: primele imagini cu versiunea break

Leave a Comment