Final de drum pentru Volkswagen Beetle

Final de drum pentru Volkswagen Beetle

283
0
SHARE

Producția legendarului model Volkswagen Beetle a luat sfârșit.

Ultimul exemplar Volkswagen Beetle a părăsit banda de asamblare a uzinei din Puebla, Mexic. Volkswagen renunță astfel la celebrul model retro ce a fost produs încă din 1998 în varianta sa modernă.

Volkswagen a încheiat oficial producția modelului Beetle, un model iconic din portofoliul constructorului german. Cu o istorie de peste 80 de ani, Beetle este un reper în istoria auto.

Lansat inițial în 1938, Beetle a fost proiectul pentru o mașină populară. A cucerit Europa și apoi a fost importat și în America începând cu 1949. Peste ocean avea să devină un simbol al anilor 60, Volkswagen înregistrând vânzări de peste 5 milioane de exemplare.

În total, prima generație avea să se vândă în 21.5 milioane de exemplare.

Apoi, în 1998, Volkswagen readucea modelul Beetle în atenția publicului într-o formă modernă. Volkswagen adopta designul retro și versiunea modernă a modelului Beetle cucerea din nou publicul cu 1.2 milioane de exempalre vândute între 1998 și 2010.

Actuala și ultima generație este a treia din istoria modelului. Vânzările au scăzut în ultimii ani, iar constructorul german a luat decizia să retragă modelul din oferta europeană.

Toate exemplarele din a doua și a treia generație au fost asamblate la uzina Puebla din Mexic. Ultimul exemplar Beetle va fi expus în muzeul Volkswagen din orașul mexican Puebla.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY