AUTOpro
Stiri

Evija, un nou hypercar Lotus

Lotus Evija

Compania britanică Lotus a anunțat lansarea unui nou model menit să readucă firma deținută de Geely în atenția clienților. Evija are 2.000 CP și un preț de 1,7 milioane de lire.

Conform Lotus, noul Evija va fi cel mai puternic și mai scump vehicul produs de marca britanică. Puterea totală de 2.000 CP este livrată de patru motoare electrice care pot impune vehiculului o accelerație de la 0 la 100 km / h în mai puțin de trei secunde. Viteza maximă „depășește” 322 km / h. Cele patru motoare electrice permit „creierului electronic al mașinii” să împartă cuplul la roțile cu cea mai bună tracțiune în orice moment. Acest lucru oferă „un răspuns dinamic excepțional și agilitate pe drum”, explică oficialii Lotus.

Fiind un model electric, un detaliu important pentru orice client este autonomia. Ei bine, cei de la Lotus promit 400 km, conform ciclului WLTP, cu o singură încărcare. De asemenea, viteza cu care pot fi încărcate bateriile este extrem de importantă, iar Lotus anunță o noutate spectaculoasă în acest domeniu. Dezvoltat împreună cu Williams Advanced Engineering, pachetul de baterii ar fi compatibil cu o viitoare rețea de încărcare de 800 kilowați, dar deocamdată poate fi reîncărcată de la 0 până la 100 % în doar 18 minute folosind cele mai recente și puternice puncte de încărcare de 350 kW. Cel puțin asta susțin inginerii Lotus.

Lotus Evija va fi un model „halo” pentru constructorul britanic de automobile, acesta propunându-și să restabilească imaginea sa de constructor global de vehicule sport după preluarea de constructorul auto chinez Geely.

Articole similare

NEVS nu renunță la ADN-ul Saab

Filip Sîrbu

HARTĂ. Cele mai căutate mașini de lux în Europa

Florin Amariei

Premiile AutoBest – voturi europene

Gabi Gogiu

Leave a Comment