AUTOpro
Green car Stiri

Ford vrea sa produca propriile baterii pentru masini electrice

Ford ar urma sa intre in cursa producerii de baterii pentru propriile masini electrice din gama, conform informatiilor oferite de insusi CEO-ul companiei, Jim Farley.

“Suntem in discutii avansate pentru inceperea productiei de celule pentru baterii”, a spus CEO-ul Ford, Jim Farley. “Cred ca e si normal, avand in vedere cresterea continua a comercializarii de vehicule electrice”, a mai adaugat acesta.

Anuntul facut de seful Ford este unul extrem de interesant, intrucat cu doar cateva luni in urma, fostul CEO Jim Hackett spunea ca nu exista niciun motiv pentru care constructorul auto si-ar fabrica propriile baterii.

Intre timp alte marci auto precum General Motors si Tesla investesc deja miliarde de dolari in producerea de baterii pentru masinile lor electrice pentru a suplimenta ceea ce le ofera acum furnizorii.

Analistii din industrie prezinta cateva date controversate cu privire la producatorii de baterii pentru masini electrice. Furnizorii s-ar putea sa nu tina pasul cu cererea care tot creste. Acestia estimeaza ca dupa 2025 bateriile pentru masinile electrice vor trebui sa ajunga la o capacitate dubla de productie fata de cea din prezent.

Vezi stirea completa pe 4×4.ro!

Articole similare

Corespondență în exclusivitate de la Salonul Auto din Detroit

Filip Sîrbu

Inside story în exclusivitate despre noua generație Dacia Duster, mâine la ora 10:00 fix!!!!!

Filip Sîrbu

Shell transformă complet prima benzinărie în hub de încărcare pentru EV

Darius Pana

Leave a Comment