AUTOpro
Stiri

Volkswagen investește mai mult în tehnologia automobilelor electrice și autonome

ACEA

Volkswagen și-a ridicat investiția planificată în tehnologiile vehiculelor electrice la 73 de miliarde de euro pentru următorii cinci ani, în timp ce încearcă să rămână cel mai mare producător auto din lume într-o nouă eră „verde”.

Conform unui plan prezentat vineri, Volkswagen a declarat că va aloca aproape jumătate din bugetul său de investiții, de 150 de miliarde de euro, pentru e-mobilitate, mașini hibride, dar și pentru îmbunătățirea sistemelor de operare, bazate pe software și tehnologii de conducere autonomă.

Potrivit Reuters, în planul de anul trecut, producătorul german de autoturisme și camioane, care deține mărci precum VW, Audi, Porsche, Seat și Skoda, alocase pentru vehiculele electrice și autonome  60 de miliarde de euro din bugetul de 150 de miliarde.

O reducere globală a emisiilor, declanșată parțial de scandalul poluării mașinilor diesel a VW din 2015, a forțat producătorii de automobile să accelereze dezvoltarea tehnologiei cu emisii reduse, chiar și pentru modelele lor mainstream cu marjă mică.

„Transformarea companiei Volkswagen și a mărcilor sale, precum și concentrarea strategică asupra zonelor de mobilitate de bază vor fi puse în aplicare în mod constant”, a declarat președintele consiliului de supraveghere Volkswagen, Hans Dieter Poetsch.

De asemenea, analistul Jefferies, Philippe Houchois, a declarat că, în timp ce bugetul global de investiții a rămas neschimbat, prioritățile VW au văzut o „realocare semnificativă către software și digitalizare, fiind și o prioritate pentru Germania”.

Volkswagen a mai precizat că obiectivele mai stricte ale Uniunii Europene în materie de emisii îl vor obliga să mărească la 60% proporția de vehicule hibride și electrice în vânzările sale europene de autoturisme până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

De asemenea, reducerea emisiilor a determinat deja producătorul auto german să revizuiască viitorul mărcilor sale Lamborghini, Bugatti și Ducati, deoarece încearcă să crească economiile pentru trecerea la mașinile electrice.

În noul său plan, Volkswagen își dublează cheltuielile pentru digitalizare la 27 miliarde de euro, pentru a dezvolta noul său sistem de operare a vehiculelor și tehnologiile de conducere autonomă. Aproximativ 35 de miliarde de euro din bugetul cheltuielilor vor fi investiți în e-mobilitate și 11 miliarde de euro au fost alocați pentru dezvoltarea de mașini hibride noi.

Presiunea asupra reorganizării fabricilor pentru a construi mașini electrice a crescut și după ce California, care reprezintă 11% din vânzările de mașini din SUA, a declarat în septembrie că intenționează să interzică vânzarea de mașini și camioane noi pe benzină începând cu 2035.

Articole similare

Vanwall Vandervell debutează ca un hot-hatch electric de până la 588 CP și o serie limitată de 500 de unități

Mihai Morcovescu

Lyft oferă inclusiv sugestii multiple pentru preluare

Filip Sîrbu

Audi va lansa și construi cinci modele e-Tron în China

Filip Sîrbu

Leave a Comment