AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Eveniment Inside story

Fiecare Jaguar si Land Rover lansate începând din 2020 vor fi electrificate

In direct de la Londra, de la Dan Vardie, corespondentul special www.autopro.ro la cel mai nou Festival al Tehnologiei

Dr Ralf Speth a anunțat în deschiderea primului „JLR Tech Fest” că „începând cu 2020 vom oferi consumatorilor o ofertă mai largă de propulsii: mild hybrid, plug-in hybrid și EV. Iar Jaguar I-Pace se va pune în vânzare anul viitor.” Este unul din cele mai importante anunțuri făcute de Jaguar Land Rover în ultimii ani.

DSC_3582

 Reconfirmarea lansării primul SUV full electric realizat în Europa (și al doilea în lume -dacă excludem câteva SUV-uri special realizate în China –  după Tesla Model X) a risipit zvonurile care vorbeau despre o posibilă întârziere a lansării la vânzare. La evenimentul de la Londra, a fost prezentat un nou model concept și nu versiunea finală care va intra în fabricație. AUTOpro a aflat că nici la Salonul IAA de la Frankfurt de săptămâna viitoare nu va fi prezentat modelul de serie. Cel mai probabil se va întâmpla la Salonul de la Los Angeles din noiembrie, California fiind văzută drept principala piață pentru acest Jag EV.

DSC_3602

JLR este al doilea producător după Volvo care anunță că în decada următoare nu se vor mai vinde mașini cu propulsii clasice – benzină și motorină. Dr Speth a declarat pentru AUTOpro că actualele motorizări Ingenium vor fi cuplate la versiuni hibride, asigurând continuarea fabricației uneia din cele mai noi familii de motoare din industrie.

DSC_3610

Compania britanică a prezentat primul produs „JLR Classic” o nouă divizie care își propună să readucă modele iconice într-o interpretare modernă. Jaguar E-type Zero readuce la viață legendarul Jag 1968 Series 1.5 Roadster – „cea mai frumoasă mașină realizată vreodată!” Enzo Ferarri dixit – dar cu un motor electric care îi permite să atingă 100 km/h în 5,5 sec!

Pentru a vorbi despre viitorul prevăzut de guvernul Marii Birtanii care a decis ca din 2040 să nu se mai înmatriculeze decât Zero Emissions Vehicles, Speth a introdus Jaguar FUTURE-TYPE.

Este viziunea noastră pentru mașina anului 2040 și dincolo de acest orizont!” Un concept car total digital care are în centru pe „Sayer” primul volan inteligent care va revoluționa – afirmă Speth – modul cum vom trăi. Fie și pentru motivul că îl vom lua cu noi în casă atunci când mașina stă în garaj!

Location package without matched HDRI

Despre această incredibilă realizare JLR va invităm să citiți un inside story în direct de la Londra în următorul nr al revistei AUTOpro.

Articole similare

Salonul Auto de la Detroit și-a deschis azi porțile

administrator_autopromag

Gala AUTOBest 2016

administrator_autopromag

Test drive Audi Q5 Sportback PHEV – tânăr vreau mereu să fiu

Filip Sîrbu

Leave a Comment