AUTOpro
Connected Eveniment Generale Stiri

Detalii despre conceptul Chrysler Portal autonom prezentat la CES

La Salonul de la CES (prescurtarea de la Consumer Electronics Show), care an de an adună la un loc toate noutățile din domeniul tehnologiei moderne, Chrysler a prezentat un concept foarte interesant, sub numele de Portal.

Acesta este un minivan electric care poate acomoda până la 6 persoane, având o autonomie de 400 km, obținută dintr-un pachet de baterii cu capacitatea de 100 kWh. De asemenea, Portal se laudă și cu faptul că poate fi condus autonom, cu nivelul 3 pe scara autonomous, ceea ce înseamnă că mașina se poate conduce singură în anumite situații, fără a fi nevoie de monitorizare din partea șoferului.278892_2017_Chrysler_Concept

Din acest punct de vedere conceptul este destul de interesant, deoarece în ziua de azi cele mai avansate sisteme autonome de pe automobile se află la nivelul 2 pe scara autonomous, care înseamnă că șoferul trebuie să fie atent la automobil și să intervină în caz că se întâlnește cu o situație care nu poate fi manageriată de computer.

5 este nivelul maxim pe scara autonomous, fiind nivelul la care automobilul se poate conduce singur, fără pasageri, neavând organe de comandă ale transmisiei, motorului sau direcției. Pentru acest concept prezentat la CES, Chrysler a colaborat cu Waymo, compania care se ocupă de celebra mașină autonomă Google.

Pentru interior Chrysler a colaborat cu Panasonic
Pentru interior Chrysler a colaborat cu Panasonic

Chrysler a colaborat cu Panasonic pentru displayul de mari dimensiuni orientat landscape care se întinde pe toată planșa de bord și oferă informații vitale legate de funcționarea autovehicului, dar și informații personalizate pentru fiecare pasager în parte, pe baza informațiilor colectate de la senzori și din microfoanele care detectează vocea umană.

 

Las Vegas – January 3, 2017 – Fiat Chrysler Automobiles unveiled the Chrysler Portal Concept at CES 2017 today.  Designed to grow with millennials through their life stages, the Chrysler Portal Concept is electric powered, seats six and has a number of high-tech sensors that allows it to be classified as a semi-autonomous vehicle. For more information visit media.fcanorthamerica.com.
.

Articole similare

Seat a eliminat modelul Alhambra din gamă

administrator_autopromag

Picanto, mezinul Kia, primește tehnologii de clasă superioară

Robert Stan

Problemele Volkswagen ID.3, din nou în atenția presei germane

Robert Stan

Leave a Comment