AUTOpro
Stiri

Dosarele pentru programul Rabla 2020 vor fi depuse exclusiv online

Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au comunicat noua procedură pentru depunerea dosarelor.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus ediția 2020 au debutat la finalul lunii martie. Tot atunci, autoritățile au comunicat că vor pune la punct o nouă procedură pentru a permite celor interesați de programe să poată depune dosarele online.

Astăzi, Ministerul Mediului a anunțat că sistemul informatic a fost pus la punct și depunerea dosarelor se va face exclusiv online.

Totodată, obligativitatea prezentării certificatului de distrugere și radiere a autovehiculelor vechi a fost înlocuită cu o comunicare online către dealer în care să fie specificate data și numele operatorului unde mașina a fost casată. De asemenea, certificatele de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale au fost înlocuite cu o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că viitorul posesor al mașinii noi nu are datorii la stat, la momentul achiziției. 

Mulți cetățeni ne-au scris despre greutățile pe care le întâmpină cu înscrierea în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Le-am promis că vom adapta programele la starea de urgență pe care o traversăm. Astăzi pot să vă anunț că am simplificat totul, în așa fel încât românii să își poată cumpăra o mașină nouă de acasă, cu ajutorul computerului. Dosarele pot fi realizate integral cu documente emise electronic și depuse mai departe, tot prin mediul online. Vrem să mișcăm lucrurile chiar și în această perioadă și să ne adaptăm la ea. Avem unul dintre cele mai mari bugete AFM și vrem să-l folosim în linii de finanțare care să sprijine populația și economia țării”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Rabla

Pentru a permite familiarizarea cu noul sistem, termenele pentru depunerea dosarelor au fost prelungite. Pentru Rabla Clasic valabilitatea notei de înscriere, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice a fost extinsă cu 60 de zile (de la 120 la 180 de zile).

Pentru Rabla Plus, valabilitatea notei de înscriere a crescut de la 180 la 220 zile. De asemenea, termenul pentru casarea unui automobil vechi a fost prelungit cu 60 zile de la emiterea notei de înscriere.

Articole similare

Porsche anunță o scădere cu 5% a livrărilor în primul trimestru 2020

administrator_autopromag

Automobilele complet autonome nu vor putea funcționa fără asistență umană

Mihai Morcovescu

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Filip Sîrbu

Leave a Comment