AUTOpro
Stiri

Ian Pearson, Ford România: Până acum am fabricat aproape 16.000 de viziere

Ford România - Ludovic Orban (2)

Premierul Ludovic Orban a vizitat astăzi uzina Ford de la Craiova, inclusiv zona în care sunt produse viziere de protecție, și a avut o întâlnire cu oficialii din România ai companiei americane.

În timpul vizitei lui Ludovic Orban la uzina din Craiova, Ian Pearson, președintele Ford România, a declarat că „față de vizita premierului de la începutul acestui an, cea de astăzi are loc într-un context diferit și plin de provocări. Pandemia ne-a obligat să ne adaptăm nu numai modul în care trăim, dar și modul în care lucrăm. Prioritatea noastră în ceea ce privește reluarea operațiunilor la fabrica de la Craiova a fost asigurarea sănătății și siguranței angajaților noștri. Dacă nu puteam garanta acest lucru, nu ne-am fi putut relua activitatea”.

Oficialul Ford a menționat și că „deși am încercat să asigurăm distanțarea socială de 2 metri, în unele locuri de muncă acest lucru nu a fost posibil și prin urmare, în aceste locuri de muncă solicităm angajaților să poarte măști de protecție sau viziere pe care le fabricăm chiar aici, în fabrica noastră de Motoare. În cadrul vizitei de astăzi, am avut ocazia să-i arătăm Premierului zona în care producem aceste viziere. Până acum am fabricat aproape 16.000 de viziere, pe care le-am oferit angajaților, dar și dealerilor noștri. Cu siguranță, prin fabricarea acestor viziere Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamente de protecție personală, atât de necesare serviciilor medicale și altor industrii. Pentru a continua cu sprijinul nostru, sperăm să primim în scurt timp aprobarea din partea autorităților române pentru a dona vizierele fabricate instituțiilor publice locale, care au un rol foarte important în aceste circumstanțe dificile. Sunt extrem de mândru de modul rapid în care echipa noastră a făcut posibilă trecerea de la concept la realitate în realizarea vizierelor”.

Totuși, Ian Pearson a lansat, aparent, și o invitație la discuții în privința modului în care Guvernul ar putea ajuta uzina Ford care „timp de aproape șapte săptămâni a rămas practic inactivă. Nu am înregistrat venituri deoarece piețele din Europa au fost blocate”. În acest context, președintele Ford România a menționat că „la fel cum am încercat să sprijinim comunitatea noastră, și noi avem la rândul nostru nevoie de sprijin, ca afacere. Industria noastră este vitală pentru economia românească. (…) În această perioadă, împreună cu multe alte industrii mici, mijlocii și mari, am solicitat sprijin Guvernului român și, din fericire, acesta a fost receptiv și a susținut multe dintre măsurile solicitate”.

„Acum vedem că primele piețe europene încep să se deschidă, dar credem că va dura ceva timp pentru ca acestea să funcționeze la nivelul anterior crizei. Încă nu știm cât timp va fi necesar. Prin urmare, trebuie să continuăm să colaborăm îndeaproape cu Guvernul pentru a monitoriza situația și pentru a veni cu soluții viabile pentru provocările viitoare”, a continuat președintele Ford România.

Articole similare

Skoda Kamiq este cel mai nou SUV din gama constructorului ceh

Dragos Baltateanu

Volkswagen ID.2all: prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric de 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

Castrol lansează o nouă campanie pentru a crește gradul de conștientizare în rândul consumatorilor
cu privire la service-urile independente partenere

Filip Sîrbu

Leave a Comment