AUTOpro
Stiri

Justiția franceză a ordonat Renault să închidă uzina din Sandouville

uzina Renault Sandouville

Justiţia franceză a ordonat ieri constructorului auto Renault să închidă uzina franceză din Sandouville pentru că măsurile de protecţie pentru combaterea pandemiei sunt insuficiente.

Sesizat de sindicatul CGT, tribunalul judiciar de la Havre a condamnat Renault să „suspende reluarea producţiei deoarece constructorul nu este în măsură să asigure securitatea muncitorilor din uzină în faţa riscului legat de Covid-19”, se arată în hotărârea tribunalului.

Ulterior, grupul Renault a anunţat, conform AFP, că activitatea la uzina Sandouville a fost oprită începând de joi, 7 mai, şi până la noi ordine. Cu toate acestea, compania a precizat că intenţionează să facă recurs la o decizie care, în opinia sa, se referă în principal la modalitatea în care au fost prezentate măsurile sanitare sindicatelor.

Uzina de la Sandouville, unde lucrează aproximativ 1.900 de persoane, este a doua uzină franceză a Renault care a reluat parţial activitatea la data de 28 aprilie, după ce a oprit-o în data de 17 martie din cauza pandemiei. Înainte de criză uzina producea modelul Renault Trafic şi derivate ale acestei utilitare pentru Fiat şi Nissan.

La fel ca şi concurenţii săi, Renault şi-a suspendat activitatea în majoritatea ţărilor în cursul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus. În prezent are loc o repornire graduală la anumite facilităţi europene în timp ce mai multe uzine au reluat deja activitatea în Rusia, România, Portugalia şi Spania.

Articole similare

Conceptul Renault Kangoo ZE anunță o nouă generație a utilitarei electrice

Dragos Baltateanu

Audi a prezentat noua generație a modelului A3 Sedan

administrator_autopromag

Un robo-taxi fără șofer al Waymo a refuzat ajutorul uman și a fugit

Florin Amariei

Leave a Comment