AUTOpro
Stiri Green car

Cupra UrbanRebel – un concept care anunță un BEV entry-level

cupra urbanrebel

Cupra este un brand auto nou care a cunoscut o creștere fantastică în Europa. Drept dovadă, pregătește un automobil complet electric pe baterii (BEV) care va fi mult mai accesibil.

Varianta de serie a Cupra UrbanRebel va fi lansată oficial în 2025. Acum, însă, primim o prefață care se va adresa sectorului de curse și va accentua capabilitățile noului automobil.

Wayne Griffiths, CEO-ul Cupra, deja a confirmat că acest nou BEV va folosi platforma MEB a Volkswagen. Ceea ce vom vedea în curând la Salonul Auto de la Munchen este o interpretare inițială a modului în care ar putea să arate modul de serie. Această lansare servește mai mult ca o confirmare a faptului că marca se va concentra asupra electrificării totale și o va face ca la carte.

În mod surprinzător, nu Seat și nu Skoda fac un astfel de prim anunț. Cupra preia rolul de a lansa în spațiul public anunțul cu privire la crearea unui BEV care va sta la baza mărcii. Skoda și Volkswagen vor lansa propriile modele după Cupra!

Imaginea prezentată înainte de lansare arată un UrbanRebel cu o aripă mare în spate care are și un stop pentru frânare integrat. Din primele imagini se pare că exemplarul pentru curse va avea doar 3 (sau chiar 2!) uși. În versiunea de serie este mai mult decât posibil să vedem o variantă cu 5 uși, ideală pentru transportul personal în viața de cu zi.

AUTOpro este deja la Munchen. Venim cu detalii despre fiecare noutate pe care o vom remarca!

Articole similare

Noul Volkswagen ID.7, înlocuitorul electric al Passat-ului, va fi prezentat la CES 2023. Primele imagini oficiale

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo Tonale – din vară, în România

Filip Sîrbu

“Nu știm dacă vom mai trece la Euro 7 pentru diesel”, Carlos Tavares, CEO PSA

Dan Damian

Leave a Comment