AUTOpro
Stiri

Citroen C4 X și E-C4 X disponibile la comandă în Franța de la 27.650 Euro

Citroen C4 X

Prima țară în care Citroen C4 X și E-C4 X pot fi deja comandate este chiar cea în care își are originile brandul nonconformist. Prețurile pleacă de la 27.650 Euro cu taxe incluse în Hexagon, iar livrările vor avea startul în prima lună a anului viitor.

Noile modele ale constructorului francez sunt pe cât se poate de asemănătoare, la fel cum este cazul și cu C4 și E-C4. Având la bază aceeași platformă tehnică, Citroen C4 X și E-C4 X se diferențiază prin sistemul de propulsie, clasic în primul caz și cu propulsie electrică în cel de-al doilea.

Citroen C4 X

Pentru Citroen C4 X sunt disponibile două motorizări, în trei declinări tehnice. Versiunile pe benzină PureTech scot 100, respectiv 130 CP din același motor în trei cilindri cu capacitatea de 1,2 litri, utilizat la scară largă în întreg Grupul Stellantis. Varianta de putere redusă este combinată cu o transmisie manuală în 6 rapoarte, în timp ce cea mai potentă vine cuplată la o cutie automată cu 8 trepte.

Dieselul este cel de 1,5 litri, cu 4 cilindri în linie, care generează o putere maximă de 130 CP. Vine combinat cu o transmisie automată EAT8.

Citroen E-C4 X

Citroen E-C4 X este propulsat de un motor electric de 100 kW (136 CP) ce-și trage energia dintr-o baterie cu capacitatea de 50 kWh.

Echipările disponibile în Franța pentru Citroen C4 X și E-C4 X sunt cele cu care ne-a obișnuit deja constructorul, anume Feel, Feel Pack, Shine și Shine Pack. Încă din standard, de la versiunea entry-level, sunt aduse jante din aliaj pe 18 inch, suspensie Citroen Advanced Comfort, Pachet Safety, climatizare automată pe două zone, faruri full LED cu proiectoare de ceață cu funcție cornering statică, printre altele. Echiparea de top impresionează prin sistem de autonomie nivel 2 Highway Drive Assist, ce se adaugă dotărilor de la variantele intermediare, precum afișaj color Head-Up Display și sistem infotainment My Citroen Drive Plus cu ecran HD de 10 inch.

Citroen C4 X

Deocamdată nu avem informații despre data de la care și clienții din țara noastră vor putea comanda noul model de clasă medie, ce combină avantajele unui crossover cu cele ale unui sedan, dar vom fi aici cu detalii pe măsură ce apar. Puteți fi la curent cu noutățile Citroen accesând site-ul oficial din România.

Articole similare

Fiat va produce în Serbia viitorul rival al Daciei Sandero

Mihai Morcovescu

Volkswagen Golf facelift: prima imagine oficială cu versiunea restilizată a compactei germane (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Renault a lansat a cincea generație Clio în România

Robert Stan