AUTOpro
Stiri

Carlos Sainz, desemnat cel mai bun pilot din istoria WRC

Carlos Sainz - WRC

Spaniolul Carlos Sainz, dublu campion al lumii, a fost ales drept cel mai bun pilot din istoria Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Carlos Sainz l-a depăşit pe francezul Sebastien Loeb, câştigătorul a nouă titluri mondiale, în finala votului organizat de promotorul competiţiei în rândul fanilor şi a unui număr redus de ziarişti de specialitate.

Conform agenției spaniole EFE, Sainz a obţinut 57,28 % din voturi în finala cu Loeb. Pilotul iberic s-a impus anterior la vot în faţa finlandezilor Hannu Mikkola (campionul mondial din 1983), în optimile de finală, şi Tommi Makkinen (câştigătorul titlului în 1996, 1997, 1998 şi 1999), în sferturi, înainte de a-l elimina în semifinale pe francezul Sebastien Ogier, sextuplu campion al lumii, între 2013 şi 2018.

Pe parcursul carierei sale în World Rally Championship, Carlos Sainz senior a disputat în total 196 de raliuri, în care a obţinut 26 de victorii şi 97 de podiumuri, numărându-se aşadar printre primii trei clasaţi în aproape jumătate din cursele la care a participat.

După ce a renunţat la WRC, Sainz a concurat în Raliul Dakar, competiţie pe care a câştigat-o în 2010, 2018 şi 2010, clasându-se totodată pe locul al treilea în 2011.

Rivalul său din finală a fost Sebastien Loeb, cel mai titrat pilot din Mondialul de raliuri, cu nouă titluri consecutive, între 2004 şi 2012. Alsacianul era de altfel favorit înaintea votului, nu doar pentru numărul de titluri, ci şi pentru faptul că acumulat 79 de victorii în 179 de raliuri disputate.

Articole similare

Mit Motors preia, repară, igienizează și returnează mașinile clienților

Robert Stan

Noul Chevrolet Corvette C8 are motor V8 central și 495 CP

Dragos Baltateanu

“Nu știm dacă vom mai trece la Euro 7 pentru diesel”, Carlos Tavares, CEO PSA

Dan Damian

Leave a Comment