AUTOpro
Romania my love Stiri

RAR asigură posibilitatea de a verifica online daunele suferite de un autovehicul

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat că oferă celor interesați posibilitatea de a afla date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România.

Conform RAR, în doar câteva minute, pot fi aflate de pe site-ul instituției informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

Detaliile despre avariile înregistrate în sistemul electronic – atenție, este vorba strict despre cele care au fost înregistrate oficial de asigurători, nu și despre cele nedeclarate sau pentru reprararea cărora nu a fost utilizată o poliță de asigurare – sunt disponibile prin intermediul aplicației „Istoric Vehicul”, disponibilă pe site-ul www.rarom.ro.

Oficialii RAR menționează că informațiile despre vehicule sunt disponibile ca urmare a bămncilor de date pe care le primeşte instituția de la parteneri specializaţi care au ca obiect de activitate stocarea de detalii de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate.

Din nefericire, tocmai pentru că folosește date ale unor terțe companii, consultarea bazei de date privind daunele prin aplicația RAR nu este gratuită, ea costând 35 de lei.

Astfel, la interogarea prin aplicaţia „Istoric Vehicul”, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune.

Articole similare

Porsche România aniversează 20 de ani de activitate și atinge rezultate record pentru perioada post-criză

Filip Sîrbu

Ediţia din 2021 a Raliului Dakar se va desfășura în Arabia Saudită între 3 şi 15 ianuarie

Autopromag

Europa bate pasul pe loc la capitolul stații de încărcare

Filip Sîrbu

Leave a Comment