AUTOpro
Stiri

Amendă record pentru Hyundai și Kia

Diviziile americane ale Hyundai și Kia vor plăti o sancțiune civilă record de 210 milioane de dolari, pentru că nu au reușit să recheme în service în timp util 1,6 milioane de vehicule, care au probleme la motor.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA a declarat că cei doi producători auto coreeni au fost de acord să plătească o amendă record pentru că au raportat agenției informații inexacte cu privire la rechemarea a 1,6 milioane de mașini, care au probleme la motor.

Potrivit reuters, Hyundai a fost de acord să achite o sancțiune civilă în valoare de 140 de milioane de dolari, inclusiv o plată în avans de 54 de milioane de dolari, o obligație de a cheltui 40 de milioane de dolari pentru măsuri de performanță în materie de siguranță și o penalitate amânată suplimentară de 46 de milioane de dolari, dacă nu îndeplinește cerințele.

De cealaltă parte, amenda civilă a companiei Kia totalizează 70 de milioane de dolari, inclusiv o plată în avans de 27 de milioane de dolari, cerințe de cheltuieli de 16 milioane de dolari pentru măsuri de siguranță și o posibilă penalitate de 27 de milioane de dolari.

„Este esențial ca producătorii auto să conștientizeze în mod adecvat urgența responsabilităților de rechemare în service a vehiculelor și să furnizeze agenției informații în timp util și sincere despre toate problemele legate de siguranță”, a declarat administratorul adjunct al NHTSA, James Owens.

Amenda vizează rechemările din 2015 și 2017 ale vehiculelor cu probleme de fabricație care ar putea duce la uzura rulmenților și la defectarea motorului.

Ca parte a soluționării acestor probleme, Hyundai investește 40 de milioane de dolari pentru a construi un laborator de testare și inspecție a siguranței automobilelor în Statele Unite și pentru a implementa noi sisteme IT, care să analizeze mai bine datele de siguranță.

„Luăm măsuri imediate pentru a îmbunătăți rezultatele în ceea ce privește potențialele probleme de siguranță”, a declarat Brian Latouf, șef de securitate, Hyundai Motor North America.

De asemenea, Kia a declarat că „a fost de acord să soluționeze problema pentru a evita o dispută prelungită cu guvernul, dar neagă toate acuzațiile care i se aduc”. Producătorul auto a adăugat că a fost de acord „să restructureze și să transfere departamentele responsabile pentru determinarea rechemării automobilelor din Statele Unite”.

Articole similare

Fiat prezintă noul 600 Hybrid: emisii de CO2 mai mici cu 15%

Mihai Morcovescu

Kia va relua producția la uzina din Zilina pe 6 aprilie

administrator_autopromag

Ford România a anunțat extinderea perioadei de oprire temporară a activității

Robert Stan

Leave a Comment