AUTOpro
Concept car Generale Stiri

Renault Twingo a împlinit 30 de ani. Conceptul care va prefigura noua generație va fi desenat de fanii mărcii

Renault Twingo

Viitoarea generație Renault Twingo va fi prefigurată de un concept-car pe care producătorul francez de automobile îl va construi cu ajutorul fanilor mărcii. Pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la lansarea primei iterații a modelului de oraș, compania va organiza un concurs în are fanii vor crea designul noii mașini cu ajutorul unor programe de inteligență artificială. Cel mai creativ dintre acestea va deveni realitate.

În acest fel, Renault va deveni cel mai probabil primul producător de mașini care combină inteligența artificială (AI) cu cea umană în realizarea designului unui prototip.

Renault Twingo va fi desenat de fani

Concursul se va desfășura În perioada 1 februarie – 31 martie 2023, iar publicul va putea să-și imagineze și să creeze noul model Twingo folosind programele de inteligență artificială Midjourney, Stable Diffusion și Dall‑E.

Aceste soft-uri conțin generatoare de imagini foarte eficiente și ușor accesibile, iar prin simpla introducere a unor cuvinte-cheie utilizatorii le vor putea valorifica pentru a crea fotografii unice.

„Cândva disponibilă exclusiv pentru elitele din domeniul tehnologiei, inteligența artificială este acum disponibilă tuturor cu doar trei click-uri. Această tehnologie nou accesibilă le permite tuturor să-și descopere latura creativă. Ne dorim să aducem un omagiu celebrului Twingo dând tuturor posibilitatea de a lua parte la procesul creativ al viitoarei generații. Vom construi primul concept-car folosind inteligența artificială și cea umană, care va fi generat direct din creațiile pe care le vom primi din partea fanilor mărcii noastre”, a declarat Arnaud Belloni, șeful departamentului de marketing global de la Renault.

Fanii mărcii Renault își vor putea împărtăși creațiile pe platformele de socializare folosind hashtag-ul #ReinventTwingo. Design-ul care va fi desemnat câștigător va fi folosit pentru viitorul concept al modelului de oraș.

Renault folosește, deja, inteligența artificială pentru a efectua verificări vizuale pe liniile sale de producție, scopul fiind acela de a îmbunătăți nivelul de calitate și de eficiență al producției în uzinele pe care le deține în toată lumea.

Sursa: Renault

Articole similare

Seat va renunța la producția de mașini până în 2030

Mihai Morcovescu

Dacia Duster Mat Edition a debutat la Salonul Auto de la Paris cu motor de 150 CP și vopsea mată

Mihai Morcovescu

Dacia afișează prima reducere de preț pentru Spring după o serie constantă de scumpiri

Darius Pana