AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Inside story

Laurens van den Acker, exclusiv în Auto Pro despre noile provocări în designul auto.

Designerul șef al lui Renault, Laurens vand den Acker, ne-a povestit cum noile tendințe, despre care noi am tot vorbit la Europa FM, schimbă designul auto așa cum îl cunoșteam, într-un interviu pe care îl puteți citi în exclusivitate în numărul 36 al revistei Auto Pro. Olandezul admite că, astăzi, designul auto este un mix de procese, mai vechi și de ultimă generație: ”Noi încă lucrăm manual, în clei, dar și digital, pentru că am adoptat un limbaj de design foarte senzual, cu multe rotunjimi, suprafețe și reflexii, iar așa ceva este foarte greu de desenat digital. Când ai un limbaj estetic în genul SEAT sau Škoda, cu linii dure și tensionate, este mult mai ușor să desenezi pe computer.”

 GENESE DESIGN Z29

Tehnologia și cerințele de siguranță influențează de asemenea procesul de design. ”Am început deja să lucrăm la mașini autonome, ceea ce aduce o mulțime de provocări. Bun, mașina se conduce singură, dar volanul dispare sau rămâne la locul lui? Și când mașina se conduce singură, ce faci? Vorbești cu pasagerii, cum stai față de ei, ar fi mai comod să te poți întoarce cu tot cu scaun? Și dacă vrei să lucrezi pe tabletă, oare unde și cum ar trebui montată? Acestea sunt întrebări la care noi trebuie să răspundem, pentru a integra perfect noile tehnologii și obiceiuri în mașini autonome” ne-a declarat van den Acker.

 

”Asistăm și la o explozie a formelor și ideilor cum n-am mai văzut până acum – continuă acesta. Sunt mașini electrice, hibride, cu pile de combustibil, arhitecturi diferite… noi am trecut la motor și tracțiune spate, cu Twingo, BMW a venit cu tracțiunea față, pentru prima dată, toate aceste schimbări provoacă designerii și le stimulează creativitatea.”

 

Laurens vand den Acker admite și că este pasionat de ceasuri, și chiar dacă Renault nu are în acet moment o colaborare cu un producător de ceasuri, așa cum se practică în industria auto, este deschis la astfel de parteneriate. Dacă acest lucru se va întâmpla, noi vom fi primii care vă vom anunța, însă până atunci vă invităm să votați ceasul preferat pe site-ul temporis.ro, într-un concurs unic organizat de revista noastră ”soră”, Temporis.

Articole similare

Premieră mondială: primul drive test cu Opel Corsa-e

Dan Vardie

Fiat Chrysler, vinovată de coruperea liderilor sindicatului muncitorilor

Florin Amariei

Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor, posibilă la scară largă

Florin Amariei

Leave a Comment