AUTOpro
Generale

Voxan Wattman, electric power made in France

Voxan Wattman dezvoltă 200 CP și este probabil cea mai puternică motocicletă electrică din lume.   

Voxan Wattman este echipată cu primul motor electric al companiei. Acesta funcționează cu magneți permanenți și este răcit cu lichid. Puterea dezvoltată este de 200 CP la 10.500 rpm, iar cuplul de 200 Nm este oferit instantaneu între 0-6.000 rpm.

Puterea motocicletei este transmisă către sol prin intermediul unui pneu de 240 mm lățime. Voxan Wattman este capabilă să accelereze de la 0-100 km/h în 3,4 secunde, iar 0-160 km/h durează doar 5,9 secunde. Motocicleta este construită pe un concept nou care folosește un pachet de baterii. În loc de cadru, Wattman folosește un exoschelet fabricat din aluminiu care integrează motorul. Motocicleta are pe spate o suspensie four-link în formă de paralelogram cu două brațe oscilante. Voxan este echipată cu ABS, sistem de control al tracțiunii și mai multe moduri de mers.

Bateria lui Voxan Wattman poate fi reîncărcată până la 80% în mai puțin de 30 de minute, iar bateria de 12.8 kWh asigură o autonomie de 180 km. Fiecare exemplar va fi fabricat pe comandă, iar motocicleta urmează să fie construită în Franța, la Solesmes.

Articole similare

Mercedes-Benz prezintă S 65 AMG

Kia dezvăluie modelul îmbunătățit Sportage cu sistemul de propulsie mild-hybrid diesel, design și tehnologii noi

Filip Sîrbu

Washington gata de viitorul driverless

Filip Sîrbu