AUTOpro
Generale

Calendarul Pirelli împlinește 50 de ani

În cadrul unui eveniment care a avut loc pe 6 decembrie la Ambasada Italiei, în prezența Ambasadorului Diego Brasioli și oficialilor de vârf ai Pirelli România, celebrul Calendar Pirelli și-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare printr-o ediție cu totul și cu totul specială.

Povestea ediției cvasi centenare începe acum aproape 30 de ani, când Pirelli Italia s-a implicat în proiectul „The Cal” ca provocare internă, în paralel cu ediția universală semnată de Pirelli UK. Fotograful co-optat de Pirelli Italia, Helmut Newton,  renumit pentru cartea sa „Big Nudes” din 1981, s-a folosit de experiența și talentul său pentru a orna calendarul cu imagini deosebite; din păcate, din cauza unor probleme personale, Newton s-a retras din proiect, pozele sale fiind păstrate ca o „bijuterie de familie”, așteptând momentul de a fi publicate.

În 2013, acestea sunt prezentate publicului larg, în ediția aniversară. Cele 12 poze „oficiale”, împreună cu alte 29 making-of-uri realizate în 1985 în Monte Carlo și Chianti, s-au reunit sub coperțile Calendarului Pirelli pentru 2014.

Articole similare

Camp Jeep sărbătorește 75 de ani

Autopromag

Dubrovnik, Croatia, Travel Guide: Where to Stay, Eat, Drink

Mihai Predescu

2016 a fost cel mai de succes an din istorie pentru Porsche

Filip Sîrbu